Trekking Klub

Túrázás és barlangászat Erdélyben és távolabb - képek


Aninai-hegység  -  Berzunci-hegység  -  Baróti-hegység és Bodoki-havasok  -  Besztercei-havasok  -  Békás-szoros  -  Bihar-Vlegyásza  -  Bodzai havasok  -  Bucsecs  -  Csalhó  -  Cserna  -  Capatinei  -  Csukás  -  Csíki-havasok  -  Esztena-hegység  -  Érchegység  -  Fogaras  -  Gyalui-havasok  -  Gyergyói-havasok  -  Görgényi-havasok  -  Hargita  -  Hagymás  -  Kelemen  -  Királyerdő  -  Királykő  -  Keresztény-havas  -  Kozia  -  Kudzsiri-havasok  -  Mehádiai-hegység  -  Nagy-kő  -  Nemere  -  Parang  -  Persány  -  Retyezát  -  Szebeni-havasok  -  Tar-kő  -  Torockói-hegység  -  Tusnád környéke  -  Vargyas-szoros  -  Vráncsai-havasok  -  Egyéb helyek  -  Rejtekhely-keresés
Lapos-patak vízesései Lapos-patak vízesései [16 kép]
2014-06-22 Lapos-patak vízesései
Asztag-kő Asztag-kő [16 kép]
2014-06-07 Asztag-kő

 
   


Írj, ha túrázni szeretnél velem. Székelyföldön, Erdélyben, vagy távolabb is. Kapcsolatfelvétel

A következő túrák: 
   
 
A legújabb erdélyi rejtekhelyek, geodobozok:

Fenyőkúti tőzegláp - perretz A Fenyokuti tozeglap egy erdekes eghajlati folt Szekelyfoldon, a Tajga eghajlati sajatossagai vannak jelen, mikozben az csak kb 2000km-re eszakra kezdodik. Van itt egy szep, kb 300m hosszu tanosveny, pallokon kell keresztulmenni, igy nem taposva ossze a tozeget.

Piarista tanulmányi ház - Csíkszereda Úgy tűnt, hogy a 300 éves erdélyi piarista múlt az utolsó erdélyi piarista szerzetesek kihalásával együtt véget ér Romániában. Egy esztendei előkészítő tájékozódás után a rendkormány 2007 szeptemberétől adott megbízást két piarista szerzetesnek, Sárközi Sándornak és Kállay Emilnek, hogy kezdjék el csíkszeredai életüket, egy tanulmányi házat létrehozva. A Piarista Tanulmányi Ház egyrészt szellemi műhely, de kissé lelki menedék is, valamint szabadidős pihenőhely a betérőknek.

Salvator-kápolna - Csíksomlyó A csíksomlyói Salvator-kápolna a Kis-Somlyó tetején található, ide érkezik fel a csíksomlyói keresztút, a Jézus hágója. A salvator latin szó, jelentése megváltó. Orbán Balázs leírása szerint Ezen kápolna, mint mondók, a búcsújáratok központja, ide igyekszik a hivők mindenike, mint oly helyre, honnan éghez küldött imája hatályosabb, mint oly pontra, mely a teremtő különös figyelmében részesül.

Református templom - Székelymuzsna 1520-ban Muscha, 1566-ban Musna néven jelentkezik a forrásokban. 1567-ben a regestrum 35 kapuval jegyzi. 1602-ben Muzna a neve. 1545-ben plébániatemploma van, ebben az évben Kányádi Miklós a plébánosa, amint azt az egyik könyvébe bejegyezte, mint tulajdonosét: Liber iste... nicoli de Kanad, plebani de musno. Orbán Balázs még régebbi papjára is hivatkozik, szerinte 1283-ban Hermann volt Musna papja.

Református templom - Székelydálya Dálya néveredetéről a mese arról szól, hogy egykor tündérlányok jártak a tájon: Klára, Dála, Ramocsa. Mindhárom tündér a környék egy-egy varázslatos táján alapított otthont. A középső számára különösen kedves volt ez a terület, s többször vissza is tért erre a vidékre, s a kedves tündérlány, Dála nevéről kapta a település az elnevezést.

Református templom - Lókod A Nagy-Homorod völgyének legkisebb települése a községközponttól, Homorodszentmártontól 2,5 km-re, a Lókod-patak völgyében húzódik. Fölötte emelkedik a 856 m magas bágyi Várteto, melynek túloldalán található a népszokásairól nevezetes Bágy falu.

Fortyogófürdő - Székelypetőfalva Székelypetőfalva határában található Fortyogófürdőnek már az 1800-as években nagy látogatottsága volt. Nemcsak a környékről, de messzi tájakról is fogadta a reumatikus bántalmakra panaszkodókat, ugyanis a régi öregek szerint a pezsgő víz csodaszerként hatott ezekre a nyavalyákra.

Katolikus templom - Petőfalva A falu helyén már a 12. században volt település, melynek temetőjét feltárták. Írott forrásban először 1567-ben említik Peteofalva néven. Egykori lakói a zabolai Mikes család jobbágyai voltak, akik 1848-ban szabadultak fel. Kápolnája 18. századi lehet, korábban temploma nem volt.

Barátok feredeje - Domszi - Csíksomlyó Barátok feredeje - Domszi - Csíksomlyó. Akinek van kedve kereshet itt egy ládát. Nekem nagyon tetszik :) Jó szórakozást, Domszi

 
   
 

© 2003-2014 Trekkingklub. Minden jog fenntartva.

túrázás - barlangászat - képtár - képek - fényképek