Trekking Klub

Túrázás és barlangászat Erdélyben és távolabb - képek


Aninai-hegység  -  Berzunci-hegység  -  Baróti-hegység és Bodoki-havasok  -  Besztercei-havasok  -  Békás-szoros  -  Bihar-Vlegyásza  -  Bodzai havasok  -  Bucsecs  -  Csalhó  -  Cserna  -  Capatinei  -  Csukás  -  Csíki-havasok  -  Esztena-hegység  -  Érchegység  -  Fogaras  -  Gyalui-havasok  -  Gyergyói-havasok  -  Görgényi-havasok  -  Hargita  -  Hagymás  -  Kelemen  -  Királyerdő  -  Királykő  -  Keresztény-havas  -  Kozia  -  Kudzsiri-havasok  -  Mehádiai-hegység  -  Nagy-kő  -  Nemere  -  Parang  -  Persány  -  Retyezát  -  Szebeni-havasok  -  Tar-kő  -  Torockói-hegység  -  Tusnád környéke  -  Vargyas-szoros  -  Vráncsai-havasok  -  Egyéb helyek  -  Rejtekhely-keresés
Banica-szoros Banica-szoros [16 kép]
2015-09-13 Banica-szoros
Lángnyelv-barlang Lángnyelv-barlang [20 kép]
2015-01-15 Lángnyelv-barlang (Flacara)

 
   
A legújabb erdélyi rejtekhelyek, geodobozok:

Szent János-templom Nagyszeben A Szent János (Johannis) templom a nagyszebeni Mitropoliei utcában áll. Az eredeti (18811-1883) evangélikus (luteránus) templomot az összeomlás veszélye miatt lebontották. Helyére épült a mostani evangélikus templom 1912-ben.

Gergely János-féle kővályú - Székelyvarság Gergely (Matyi) János-féle 120 éves kővályú - Székelyvarság

Jézus kútja - Székelyvarság Jézus kútja, Székelyvarság

Keleti kilátó - Istenszéke - Kelemen-havasok Az Istenszékén létezik már egy igen jó rejtés, a keleti oldalt mégis érdemesnek tartottam egy újabb rejtek létrehozására. Mivel igen látványos, és  bár félreesik az ösvénytől, igazán kár lenne kihagyni annak, aki eljut idáig.

Fehér ház - Gyergyószárhegy Amennyiben a Gyergyószentmiklós, illetve Gyergyószárhegy felett őrködő Pricskére szeretnénk eljutni, és a Güdüc-patak völgyéből indulunk, utunk a Fehér háznak nevezett épületrom mellett vezet el.

A volt Városi Közüzem, jelenleg az Aquaserv épületei - Marosvásárhely Marosvásárhely kiemelkedő épületeiről van szó, amelyek mindig egy picit háttérbe szorulnak a város központi épületeivel szemben. Bernády György megrendelésére tervezte Kós Károly. 1910-1913 között épült fel.

Parasztvár - Szászkézd A XIV. században egy vár épül Szászkézdtól északnyugatra fekvő hegyen. 1470-ben a lakosság fele mentességet kap a hadba vonulás kötelezettsége alól, hogy a vár védelmét biztosítsa hét környékbeli község számára. Védelmét hét torony tette erősebbé.

Marosvásárhelyi állatkert - Somos-tető - Marosvásárhely A Somostető és környéke magába foglalja a Marosvásárhely keleti részén levő magaslatot és annak lankás oldalait. Turisztikai szempontból a Tisztviselő-telepre és a természeti szépségét ma is őrző Somostetőre osztjuk.

Egykori ferences kolostor harangtornya - Marosvásárhely A ferencesek marosvásárhelyi jelenléte egyenes összefüggésben van a reformációval, ami a XVI.-ik században teret hódít Erdélyben. 1557-ben a Református Egyház elkobozza a katolikus szerzetesrendek birtokait. A ferencrendiek kénytelenek elhagyni a várost.

 
   
 

© 2003-2017 Trekkingklub. Minden jog fenntartva.

túrázás - barlangászat - képtár - képek - fényképek