Trekking Klub

Túrázás és barlangászat Erdélyben és távolabb - képek


Aninai-hegység  -  Berzunci-hegység  -  Baróti-hegység és Bodoki-havasok  -  Besztercei-havasok  -  Békás-szoros  -  Bihar-Vlegyásza  -  Bodzai havasok  -  Bucsecs  -  Csalhó  -  Cserna  -  Capatinei  -  Csukás  -  Csíki-havasok  -  Esztena-hegység  -  Érchegység  -  Fogaras  -  Gyalui-havasok  -  Gyergyói-havasok  -  Görgényi-havasok  -  Hargita  -  Hagymás  -  Kelemen  -  Királyerdő  -  Királykő  -  Keresztény-havas  -  Kozia  -  Kudzsiri-havasok  -  Mehádiai-hegység  -  Nagy-kő  -  Nemere  -  Parang  -  Persány  -  Retyezát  -  Szebeni-havasok  -  Tar-kő  -  Torockói-hegység  -  Tusnád környéke  -  Vargyas-szoros  -  Vráncsai-havasok  -  Egyéb helyek  -  Rejtekhely-keresés
Lapos-patak vízesései Lapos-patak vízesései [16 kép]
2014-06-22 Lapos-patak vízesései
Asztag-kő Asztag-kő [16 kép]
2014-06-07 Asztag-kő

 
   


Írj, ha túrázni szeretnél velem. Székelyföldön, Erdélyben, vagy távolabb is. Kapcsolatfelvétel

A következő túrák: 
   
 
A legújabb erdélyi rejtekhelyek, geodobozok:

Régi városi stadion - Marosvásárhely A marosvásárhelyi régi városi stadiont 1906-ban nyitották meg. A múltban itt hazai és nemzetközi futballmérkőzéseket és atlétikai versenyeket bonyolítottak le. Marosvásárhely első futballpályáját a Nagyállomás mellett, a Hűtőház területén hozták létre, majd a 30-as évek elején a Ligetben építenek egy fa-, majd egy 500 személyes betonlelátót, amit belefoglalnak a 60-as években emelt 16 ezer férőhelyes körlelátóba.

Remeteszeg - Marosvásárhelyi panoráma Remeteszeg közigazgatásilag Marosvásárhelyhez tartozik, ma már összenőtt a várossal. A geodoboz közeléből, a dombról a teljes Marosvásárhely látható, és a Maros völgye Régentől Szentpálig.

Kisfenyős-kő - Parajd Rabsonné várával szemben, a Kis-Küküllő másik oldalán, érdekes sziklaképződményeket fedezhetünk fel. A  szikla tetején több gombaszerű alakzat emelkedik az ég felé. A Kisfenyős-kő tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a Kis-Küküllő völgyére, kb. 4-5 km hosszuságban.

A vágási tölgyek - Vágás A patak betéved a hegyek közé; ennek fennebb kitáguló völgyébe fekszik a két Dobó (alsó és felső) és Vágás. Most Vágás az anyamegye, régen megfordítva Dobó volt, mert a pápai dézsmák regestrumának 1332-ik s a köv. évi rovataiban ott találjuk bejegyezve Dobov és Doba néven mint önálló egyház egyházmegyét, Vágás pedig említve nem lévén, vagy még nem létezett akkor, vagy mint Dobó filiája nem jegyeztetett be.

Rez-tetői kilátó - Sükő A Nagyküküllő és a Nyikó között húzódó dombvi¬dék legmagasabb csúcsa, a 932 m magas Rez-tető. Ide építettek kilátót 2006- ban a sükői közbirtokosság, a helyi vállalkozók, a felsőboldogfalvi önkormányzat, illetve Sándor József közbenjárásával. A kilátóról szemügyre vehető a Déli Kárpátok vonulata, a Hargita, illetve számtalan székelyföldi település.

Szeptember végén - Koltó Ott ül Petőfi és múzsája a Teleki kastély parkjában, két hatalmas mocsári ciprus társaságában. Pár lépésre Petőfi somfájának magjából sarjadt somnövendék.

Borsáros-láp - Csíkszentkirály A Borsáros természetvédelmi terület az Olt jobb partján, 651 m tengerszintfeletti magasságban, 1 km-es hosszúságban, 50-200 m szélességben, Csíkszentkirály határában, a Csíkszentsimon felé vezető úttól balra terül el. Zsögödfürdőről gyalog is megközelíthető, fél óra alatt. Tipikus borvizes forrásláp. A fürdő pedig az út másik oldalán található.

Kék-tó - Felsőbánya A Kék-tó Felsőbánya határában van. Ez az érdekes sötétzöld színű tó, 528 m tengerszint feletti magasban található, területe 0,50 ha, legnagyobb mélysége 4 m. Bányabeomlás által keletkezett, vizében feloldódott a rézszulfát, ez adja a víz színét. A Kék tavat Felsőbánya központjából 30 perc alatt lehet elérni, ösvényen.

Ferde torony - Sükő Hol a falu között lefolyó Gátpataka ered, messze fenn a Rez oldalában 2000 lábbal a tenger szinvonala felett fekszik Sükő, melynek cseresnyéje hires az egész székely földön. A Gátpataka mentén annyi és oly nagy egerfaberek van, hogy egy padlatkoczka-gyárnak évtizedekre nyujthatnak bő anyagot. (Orbán Balázs)

 
   
 

© 2003-2014 Trekkingklub. Minden jog fenntartva.

túrázás - barlangászat - képtár - képek - fényképek