Trekking Klub

Túrázás és barlangászat Erdélyben és távolabb - képek


Aninai-hegység  -  Berzunci-hegység  -  Baróti-hegység és Bodoki-havasok  -  Besztercei-havasok  -  Békás-szoros  -  Bihar-Vlegyásza  -  Bodzai havasok  -  Bucsecs  -  Csalhó  -  Cserna  -  Capatinei  -  Csukás  -  Csíki-havasok  -  Esztena-hegység  -  Érchegység  -  Fogaras  -  Gyalui-havasok  -  Gyergyói-havasok  -  Görgényi-havasok  -  Hargita  -  Hagymás  -  Kelemen  -  Királyerdő  -  Királykő  -  Keresztény-havas  -  Kozia  -  Kudzsiri-havasok  -  Mehádiai-hegység  -  Nagy-kő  -  Nemere  -  Parang  -  Persány  -  Retyezát  -  Szebeni-havasok  -  Tar-kő  -  Torockói-hegység  -  Tusnád környéke  -  Vargyas-szoros  -  Vráncsai-havasok  -  Egyéb helyek  -  Rejtekhely-keresés
Lángnyelv-barlang Lángnyelv-barlang [20 kép]
2015-01-15 Lángnyelv-barlang (Flacara)
Bratei-szoros Bratei-szoros [8 kép]
2014-08-02 Bratei-szoros

 
   


Írj, ha túrázni szeretnél velem. Székelyföldön, Erdélyben, vagy távolabb is. Kapcsolatfelvétel

A legújabb erdélyi rejtekhelyek, geodobozok:

Kincses Kodáros dombja - Felsősófalva Kincses Kodáros dombja a Sóvidék legendás helye. Tetején állítólag évszázadokig egy 30 cm széles kürtőlyuk volt. Azt tartották, hogy ez egy titkos kincses barlangba vezet, ahová maga Dáriusz király rejtette mesés vagyonát. Bejáratát a déli oldalon levő szikla alatt képzelték el.

Csomfu-vízesés - Retyezát hegység Csomfu-vízesés - Retyezát hegység

Zergebak-tó - Retyezát hegység Zergebak-tó - Retyezát hegység

Pogányok templomocskája A Pogányok templomocskája egy látványos sziklaalakzat az erdő közepén, hangulatos környezetben, nem messze a Barcarozsnyói barlangtól. Megközelíthető Barcarozsnyóból a kék sáv jelzés mentén, majd 10 perces kitérővel a sárga háromszög jelzés mentén.

Őslénypark - Barcarozsnyó Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja Barcarozsnyón található, a település feletti sziklákon épült középkori parasztvár közelében. Az 5 millió eurós beruházásból létesített szórakoztató központ 1,4 hektáron terül el, és 45 életnagyságú őslényt mutat be.

Kis-Lomás hegyi menedékhely A Kis-Lomás-vízeséstől kb. 800 méternyire DK-re egy hegyi menedékhely található, a kék háromszöggel jelzett túraútvonal mentén. A menedékhely még jó állapotban van és remélem, még hosszú ideig így is marad.

Bazaltoszlopok - Alsórákos A Persányi-hegységet, kelet-nyugat irányban átvágó Olt-folyó a szorosból kilépve Alsórákosnál újból belevágja széles medrét a negyedkor elején képződött bazalterületbe. A bazalt kitermelését 1895-ben kezdték meg. Az egyik bányaudvar északi falában 10-12 m magas, függőleges bazaltoszlopokat tártak fel.

Ploti-barlangok - Sepsikőröspatak A Ploti-barlangok a Vadasi út mentén a martban, 10-15 méterrel az út szintje fölött találhatók. Az oldalban látszik a fejtésvonal, azt kell követni. A falu végétől, a cigányteleptől vagy 100 méter után kell felkapaszkodni a meredek oldalba. Több üreg is van, a leghosszabb a 6. számú Nagy Ploti-barlang, kb. 20 m hosszú.

Református templom - Kálnok Kálnok legismertebb személyisége Dr. Bedő Albert volt. A kálnoki református templom előtti téren található a mellszobra, mely a soproni mellszobor pontos mása. Innen nyugatra, a kálnoki iskola homlokzatán látható a Dr. Bedő Albert emléktábla, melyet 2006. november 11-én avattak fel.

 
   
 

© 2003-2015 Trekkingklub. Minden jog fenntartva.

túrázás - barlangászat - képtár - képek - fényképek