Trekking Klub

Túrázás és barlangászat Erdélyben és távolabb - képek


Aninai-hegység  -  Berzunci-hegység  -  Baróti-hegység és Bodoki-havasok  -  Besztercei-havasok  -  Békás-szoros  -  Bihar-Vlegyásza  -  Bodzai havasok  -  Bucsecs  -  Csalhó  -  Cserna  -  Capatinei  -  Csukás  -  Csíki-havasok  -  Esztena-hegység  -  Érchegység  -  Fogaras  -  Gyalui-havasok  -  Gyergyói-havasok  -  Görgényi-havasok  -  Hargita  -  Hagymás  -  Kelemen  -  Királyerdő  -  Királykő  -  Keresztény-havas  -  Kozia  -  Kudzsiri-havasok  -  Mehádiai-hegység  -  Nagy-kő  -  Nemere  -  Parang  -  Persány  -  Retyezát  -  Szebeni-havasok  -  Tar-kő  -  Torockói-hegység  -  Tusnád környéke  -  Vargyas-szoros  -  Vráncsai-havasok  -  Egyéb helyek  -  Rejtekhely-keresés
Pásztor-kő - Zsomboly 2. Pásztor-kő - Zsomboly 2. [16 kép]
2014-11-12 Pásztor-kő - Zsomboly 2.
Via ferrata Tordai-hasadék Via ferrata [32 kép]
2014-10-11 Vasalt mászóút Tordai-hasadék

 
   


Írj, ha túrázni szeretnél velem. Székelyföldön, Erdélyben, vagy távolabb is. Kapcsolatfelvétel

A következő túrák: 
   
 
A legújabb erdélyi rejtekhelyek, geodobozok:

Óriások asztala - Bánya-patak völgye Ládagazda: trekkingklub Érdekes, nagy méretű szabályos kő. Fenyőfák veszik körül, egy óriási asztallaphoz hasonlít. Körülbelől eddig lehet autóval feljutni, amennyiben a 132-es útról a 46,299025 25,799887 koordinátáknál letérünk balra, majd a Bánya-patak mentén elindulunk a Bánya-patak fejéhez. A hely közvetlenül az út mellett található, a Bánya-tető alatt.

Bilibók-tető - Tarkő-hegység Bilibók-tető - Tarkő-hegység

Sáncok a Bilibók-tetőn - Gyimesbükk 18. századi osztrák sáncvár a Bilibók-tető lejtőjén, Moldva felé irányuló agyúállásokkal.

Kontumác - Gyimesbükk Kontumác - Gyimesbükk

Vasalt mászóút - Egyeskő - Hagymás-hegység Bár nem igazi via ferrata, az Egyeskő tetejére vastag vassodronyok segítik a biztonságos feljutást. A vasalt mászóút végén egy kis sziklatetőre jutunk, ahol épp annyi hely van, hogy egy pár ember elfér. Nem ez a legmagasabb pontja az Egyeskőnek, de csodálatos kilátásban van itt részünk. Az itt elhelyezett kereszt furcsa minta után készült, ortodox temetőkben lehet látni hasonlót.

Pásztor-kő - Hagymás-hegység Kiindulópontunk a Hargita megyei Balánbánya, az Olt felső folyásánál fekszik, Csíkszeredától 38 km-re, és Csíkszentdomokos vasúti állomásától 11 km távolságra. Balán római katolikus templomától, a Kovács-patak szádától indulunk.

Kálvária-templom - Kolozsvár A kolozsmonostori Kálvária-templom, vagy római katolikus Nagyboldogasszony-templom a Monostori út 60. sz. alatt található. Az első kolozsmonostori erődítmény, egy árokkal körülvett földvár, a 10. században épült. A 11. században itt egy bencés kolostor állt, melyet azonban az 1241-es tatárjáráskor leromboltak.

Szent László kútja - Magyarpeterd Szent László kútja Magyarpeterd határában, az észak-erdélyi autópálya közvetlen közelében található. Vizének gyógyító erőt tulajdonítottak. A román lakosság körében Makedón Nagy Sándor kútjaként ismeretes.

Túri-hasadék nyugati oldal - Tordatúr Túri-hasadék nyugati oldal - Tordatúr

 
   
 

© 2003-2014 Trekkingklub. Minden jog fenntartva.

túrázás - barlangászat - képtár - képek - fényképek