Trekking Klub

Túrázás és barlangászat Erdélyben és távolabb - képek


Aninai-hegység  -  Berzunci-hegység  -  Baróti-hegység és Bodoki-havasok  -  Besztercei-havasok  -  Békás-szoros  -  Bihar-Vlegyásza  -  Bodzai havasok  -  Bucsecs  -  Csalhó  -  Cserna  -  Capatinei  -  Csukás  -  Csíki-havasok  -  Esztena-hegység  -  Érchegység  -  Fogaras  -  Gyalui-havasok  -  Gyergyói-havasok  -  Görgényi-havasok  -  Hargita  -  Hagymás  -  Kelemen  -  Királyerdő  -  Királykő  -  Keresztény-havas  -  Kozia  -  Kudzsiri-havasok  -  Mehádiai-hegység  -  Nagy-kő  -  Nemere  -  Parang  -  Persány  -  Retyezát  -  Szebeni-havasok  -  Tar-kő  -  Torockói-hegység  -  Tusnád környéke  -  Vargyas-szoros  -  Vráncsai-havasok  -  Egyéb helyek  -  Rejtekhely-keresés
Banica-szoros Banica-szoros [16 kép]
2015-09-13 Banica-szoros
Lángnyelv-barlang Lángnyelv-barlang [20 kép]
2015-01-15 Lángnyelv-barlang (Flacara)

 
   


Írj, ha túrázni szeretnél velem. Székelyföldön, Erdélyben, vagy távolabb is. Kapcsolatfelvétel

A legújabb erdélyi rejtekhelyek, geodobozok:

Katolikus templom - Vármező Vármezőn, a nagyrészt római katolikus lakosság hitélete a Várhegy előterében álló Jézus szíve-templomban zajlik. Az eredetileg iskolából és tanítói lakásból alakított hajlékot 1987-ben szentéllyel bővítették ki.

Pálos kolostor romjai - Vármező Lestyán Ferenc írja, hogy Pázmány katalógusa Nyárád kolostorról is tud, de helyét nem ismeri. Nem lehetetlen, hogy a Nyárádremete feletti Vármezőn állott, mert itt pálos kolostor emlékét őrzi a hagyomány.

Ozsdolai-hágó - Berecki-hegység Ozsdolai-hágó - Berecki-hegység

Az ördög keze-szikla - Csukás-hegység Az ördög keze-szikla - Csukás-hegység

Duduj-kő - Csukás-hegység Duduj-kő - Csukás-hegység

Tündérek völgye Agyagkastély - Felsőporumbák Felsőporumbák falu területén található a Tündérek völgye Agyagkastély, egy magánkezdeményezés, mely 2014 márciusában indult. A Porumbák völgyében épült mesebeli épület jó rálátást biztosít a Fogarasi-havasok csúcsaira, köztük Erdély legmagasabb pontjára, a 2535 m-es Negoj-csúcsra.

Wopser-sánc - Újradna Újradna közelében az első katonai felmérés három sáncot, őrhelyet ábrázol. Ezek közül kettő a mai község területén van jelölve. A harmadik objektum, az úgynevezett Wopser sánc, a mai településtől keletre található.

Keskeny nyomtávú szerelvény - Aranyos völgye A Fehér megyei Boncesti településen, az abrudbányai eltérőnél, egy otthagyott keskeny nyomtávú szerelvény áll. A szászrégeni IUPS vállalat által 1984-ben gyártott gőzmozdony (Resita model) mögött egy tartálykocsi, egy zárt személyszállító és egy nyitott, szó szerint fapados személyszállító kocsi áll.

Sipote-vízesés és csorgó - Aranyos völgye Alsószolcsvától kb. 3 km-re, Borrév felé az Aranyos völgyében egy vízesés hívja fel magára a figyelmet. A vízesés vize sodronyra függesztett csatornán keresztül át van vezetve az országút mellé.

 
   
 

© 2003-2016 Trekkingklub. Minden jog fenntartva.

túrázás - barlangászat - képtár - képek - fényképek