Trekking Klub

Túrázás és barlangászat Erdélyben és távolabb - képek


Aninai-hegység  -  Berzunci-hegység  -  Baróti-hegység és Bodoki-havasok  -  Besztercei-havasok  -  Békás-szoros  -  Bihar-Vlegyásza  -  Bodzai havasok  -  Bucsecs  -  Csalhó  -  Cserna  -  Capatinei  -  Csukás  -  Csíki-havasok  -  Esztena-hegység  -  Érchegység  -  Fogaras  -  Gyalui-havasok  -  Gyergyói-havasok  -  Görgényi-havasok  -  Hargita  -  Hagymás  -  Kelemen  -  Királyerdő  -  Királykő  -  Keresztény-havas  -  Kozia  -  Kudzsiri-havasok  -  Mehádiai-hegység  -  Nagy-kő  -  Nemere  -  Parang  -  Persány  -  Retyezát  -  Szebeni-havasok  -  Tar-kő  -  Torockói-hegység  -  Tusnád környéke  -  Vargyas-szoros  -  Vráncsai-havasok  -  Egyéb helyek  -  Rejtekhely-keresés
Lángnyelv-barlang Lángnyelv-barlang [20 kép]
2015-01-15 Lángnyelv-barlang (Flacara)
Bratei-szoros Bratei-szoros [8 kép]
2014-08-02 Bratei-szoros

 
   


Írj, ha túrázni szeretnél velem. Székelyföldön, Erdélyben, vagy távolabb is. Kapcsolatfelvétel

A legújabb erdélyi rejtekhelyek, geodobozok:

Remeteiszoros falu Remeteiszoros falu, románul Cheia, a Remetei-sziklaszoros felső végénél található elhagyott, kihalófélben levő falu. Amilyen szép a falu környéke, ép olyan nehezen lehet megközelíteni. Egyik lehetséges megközelítés Bradesti-faluból 45 perces erdei ösvényen, a másik lehetőség a Remetei-sziklaszoroson keresztül a patakmederben vagy a Kecskék ösvényén.

Adorjáni kilátó A falu feletti dombok között húzódik meg a borvízfürdő. Innen tovább a tetőre kikapaszkodva szép kilátás nyílik a völgyre. takaros kis kápolna is van alattunk. Tovább kövezett út vezet valameddig, de hirtelen végetér. Tud valaki többet? Kérjük egészítse ki.

Kincses Kodáros dombja - Felsősófalva Kincses Kodáros dombja a Sóvidék legendás helye. Tetején állítólag évszázadokig egy 30 cm széles kürtőlyuk volt. Azt tartották, hogy ez egy titkos kincses barlangba vezet, ahová maga Dáriusz király rejtette mesés vagyonát. Bejáratát a déli oldalon levő szikla alatt képzelték el.

Kóstelek határában Első írásos említése az 1771-ből származik, a falu első telepesei a siculicidium idején, az embernyúzó katonai szolgálat és bírói ítéletek elől elbujdosó székelyek és a Moldva felől érkező görög katolikus román szökevények, szegénylegények, havasi betyárok, akik ezen eldugott havasi rengetegben keresnek menedéket.

Csomfu-vízesés - Retyezát hegység Csomfu-vízesés - Retyezát hegység

Zergebak-tó - Retyezát hegység Zergebak-tó - Retyezát hegység

Pogányok templomocskája A Pogányok templomocskája egy látványos sziklaalakzat az erdő közepén, hangulatos környezetben, nem messze a Barcarozsnyói barlangtól. Megközelíthető Barcarozsnyóból a kék sáv jelzés mentén, majd 10 perces kitérővel a sárga háromszög jelzés mentén.

Őslénypark - Barcarozsnyó Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja Barcarozsnyón található, a település feletti sziklákon épült középkori parasztvár közelében. Az 5 millió eurós beruházásból létesített szórakoztató központ 1,4 hektáron terül el, és 45 életnagyságú őslényt mutat be.

Kis-Lomás hegyi menedékhely A Kis-Lomás-vízeséstől kb. 800 méternyire DK-re egy hegyi menedékhely található, a kék háromszöggel jelzett túraútvonal mentén. A menedékhely még jó állapotban van és remélem, még hosszú ideig így is marad.

 
   
 

© 2003-2015 Trekkingklub. Minden jog fenntartva.

túrázás - barlangászat - képtár - képek - fényképek