Trekking Klub

Túrázás és barlangászat Erdélyben és távolabb - képek


Aninai-hegység  -  Berzunci-hegység  -  Baróti-hegység és Bodoki-havasok  -  Besztercei-havasok  -  Békás-szoros  -  Bihar-Vlegyásza  -  Bodzai havasok  -  Bucsecs  -  Csalhó  -  Cserna  -  Capatinei  -  Csukás  -  Csíki-havasok  -  Esztena-hegység  -  Érchegység  -  Fogaras  -  Gyalui-havasok  -  Gyergyói-havasok  -  Görgényi-havasok  -  Hargita  -  Hagymás  -  Kelemen  -  Királyerdő  -  Királykő  -  Keresztény-havas  -  Kozia  -  Kudzsiri-havasok  -  Mehádiai-hegység  -  Nagy-kő  -  Nemere  -  Parang  -  Persány  -  Retyezát  -  Szebeni-havasok  -  Tar-kő  -  Torockói-hegység  -  Tusnád környéke  -  Vargyas-szoros  -  Vráncsai-havasok  -  Egyéb helyek  -  Rejtekhely-keresés
Bratei-szoros Bratei-szoros [8 kép]
2014-08-02 Bratei-szoros
Nagy-Teleki-zsomboly Nagy-Teleki-zsomboly [12 kép]
2014-11-27 Nagy-Teleki-zsomboly 1152/3

 
   


Írj, ha túrázni szeretnél velem. Székelyföldön, Erdélyben, vagy távolabb is. Kapcsolatfelvétel

A legújabb erdélyi rejtekhelyek, geodobozok:

Meleg szellőzőrepedések - Tárnica-csúcs Meleg szellőzőrepedések - Tárnica-csúcs

Tárnica-tó - Berzunci-hegység Tárnica-tó - Berzunci-hegység

Felső-mező - Hagymás-hegység A Felső-mező a Fehér-mező felső, keleti részében található. Megközelíthető Háromkút felől, a Melegvíz-forrás közeléből indulva, a Mély-völgyön keresztül, a Csúsztatón. Vagy természetesen a piros sáv jelzésen levő Fehér-mezőből. Nyáron vigyázzunk az itt legelő számos juhnyájra, illetve az őket vigyáző pásztorkutyákra.

Óriások asztala - Bánya-patak völgye Ládagazda: trekkingklub Érdekes, nagy méretű szabályos kő. Fenyőfák veszik körül, egy óriási asztallaphoz hasonlít. Körülbelől eddig lehet autóval feljutni, amennyiben a 132-es útról a 46,299025 25,799887 koordinátáknál letérünk balra, majd a Bánya-patak mentén elindulunk a Bánya-patak fejéhez. A hely közvetlenül az út mellett található, a Bánya-tető alatt.

Hősök Sírja - Nyerges-tető Az 1848–49-es szabadságharc utolsó csíki csatájára emlékeztet. 1849. július 31-én a csíkszentgyörgyi születésű Gál Sándor és Tuzson János őrnagy Csíkot védte az orosz túlerővel szemben. A Tusnádi-szorost védő Gál Sándor csapatai Bikszádnál várták és ütköztek meg az ellenséggel, de az oroszok megkerülték, és Gál Sándor Csík felé vonult vissza.

Bilibók-tető - Tarkő-hegység Bilibók-tető - Tarkő-hegység

Sáncok a Bilibók-tetőn - Gyimesbükk 18. századi osztrák sáncvár a Bilibók-tető lejtőjén, Moldva felé irányuló agyúállásokkal.

Kontumác - Gyimesbükk Kontumác - Gyimesbükk

Vasalt mászóút - Egyeskő - Hagymás-hegység Bár nem igazi via ferrata, az Egyeskő tetejére vastag vassodronyok segítik a biztonságos feljutást. A vasalt mászóút végén egy kis sziklatetőre jutunk, ahol épp annyi hely van, hogy egy pár ember elfér. Nem ez a legmagasabb pontja az Egyeskőnek, de csodálatos kilátásban van itt részünk. Az itt elhelyezett kereszt furcsa minta után készült, ortodox temetőkben lehet látni hasonlót.

 
   
 

© 2003-2014 Trekkingklub. Minden jog fenntartva.

túrázás - barlangászat - képtár - képek - fényképek