Trekking Klub

Túrázás és barlangászat Erdélyben és távolabb - képek


Aninai-hegység  -  Berzunci-hegység  -  Baróti-hegység és Bodoki-havasok  -  Besztercei-havasok  -  Békás-szoros  -  Bihar-Vlegyásza  -  Bodzai havasok  -  Bucsecs  -  Csalhó  -  Cserna  -  Capatinei  -  Csukás  -  Csíki-havasok  -  Esztena-hegység  -  Érchegység  -  Fogaras  -  Gyalui-havasok  -  Gyergyói-havasok  -  Görgényi-havasok  -  Hargita  -  Hagymás  -  Kelemen  -  Királyerdő  -  Királykő  -  Keresztény-havas  -  Kozia  -  Kudzsiri-havasok  -  Mehádiai-hegység  -  Nagy-kő  -  Nemere  -  Parang  -  Persány  -  Retyezát  -  Szebeni-havasok  -  Tar-kő  -  Torockói-hegység  -  Tusnád környéke  -  Vargyas-szoros  -  Vráncsai-havasok  -  Egyéb helyek  -  Rejtekhely-keresés
Banica-szoros Banica-szoros [16 kép]
2015-09-13 Banica-szoros
Lángnyelv-barlang Lángnyelv-barlang [20 kép]
2015-01-15 Lángnyelv-barlang (Flacara)

 
   


Írj, ha túrázni szeretnél velem. Székelyföldön, Erdélyben, vagy távolabb is. Kapcsolatfelvétel

A legújabb erdélyi rejtekhelyek, geodobozok:

Dendrológiai park - Gyulafehérvár Dendrológiai park - Gyulafehérvár

Madonna és a Szörnyeteg - Sólyomkő - Gorzafalva Ez a rejtekhely kiegészíti a Sólyomkő-körtúrát, mely a következő útvonalon vezet végig: Sólyomkő-kilátó - Kalaposkő - Nagy kőüst - Kicsi kőüst - Kőerődítmény - Sólyomkő-tető - Sólyomkó-kilátó.

Vadles - Veres-víz A tetőn  a valamikori krumplikísérleti állomás nyomai most is láthatók. A régi parcella szélén álló vadlesből körülnéztünk. Hazafele megmértük a mackó nyomán, hogy hányas csizmát visel.

Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő mellett Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő, vagyis Cibles mellett. Figyelem: A Ruszu-völgyben, az úton medveetető és medveles található.

Mosdókő - Bekecs-tető A Bekecs-tetőről a Hollós-tó felé vezető út mentén található egy nagy mohás kő, amelyet a helybeliek moháskőnek, oltárkőnek de leggyakrabban mosdókőnek neveznek. Én személy szerint, ez utóbbit soha nem hallottam, csak az információs tábláról olvastam.

Suvadás - Nyárádselye Nyárádselyéből közelítettem meg a suvadást. A katolikus templom irányából vágtam bele a suvadás kelős közepébe. Túrabot nélkül senkinek sem ajánlom. Nagyon csúszós és meredek. Sűrű aljnövényzet borítja a völgyeket, néhol felgyűl a víz és nádas is található. Egy-egy oldal áthatolhatatlan cserjés, akácos. A suvadás peremén még sírkövek találhatók.

Bökecs leve - Bekecs-tető A Bökecs leve egyike a nyárádmentiek szent hegyéből, a Bekecsből eredő forrásnak. A forrást 2013 ősszén kiépítették, betonlépcsőn lehet lemenni a forráshoz.

1916-os honvéd emlékmű - Bekecs-tető A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket.

Teleki-kripta - Marossárpatak Marossárpatak egyik műemléke a Teleki-kripta, amely a 19. század első éveiben épült. Ide temették egykor a sárpataki Teleki család halottjait.

 
   
 

© 2003-2015 Trekkingklub. Minden jog fenntartva.

túrázás - barlangászat - képtár - képek - fényképek