Trekking Klub

Túrázás és barlangászat Erdélyben és távolabb - képek


Aninai-hegység  -  Berzunci-hegység  -  Baróti-hegység és Bodoki-havasok  -  Besztercei-havasok  -  Békás-szoros  -  Bihar-Vlegyásza  -  Bodzai havasok  -  Bucsecs  -  Csalhó  -  Cserna  -  Capatinei  -  Csukás  -  Csíki-havasok  -  Esztena-hegység  -  Érchegység  -  Fogaras  -  Gyalui-havasok  -  Gyergyói-havasok  -  Görgényi-havasok  -  Hargita  -  Hagymás  -  Kelemen  -  Királyerdő  -  Királykő  -  Keresztény-havas  -  Kozia  -  Kudzsiri-havasok  -  Mehádiai-hegység  -  Nagy-kő  -  Nemere  -  Parang  -  Persány  -  Retyezát  -  Szebeni-havasok  -  Tar-kő  -  Torockói-hegység  -  Tusnád környéke  -  Vargyas-szoros  -  Vráncsai-havasok  -  Egyéb helyek  -  Rejtekhely-keresés
Banica-szoros Banica-szoros [16 kép]
2015-09-13 Banica-szoros
Lángnyelv-barlang Lángnyelv-barlang [20 kép]
2015-01-15 Lángnyelv-barlang (Flacara)

 
   
A legújabb erdélyi rejtekhelyek, geodobozok:

A katona kucsmája - Csalhó-hegység A katona kucsmája (Cusma Dorobantului). Szikla a Csalhóban.

Duruitoarea-vízesés - Csalhó-hegység Duruitoarea-vízesés - Csalhó-hegység

Panaghia-szikla - Csalhó-hegység Panaghia-szikla - Csalhó-hegység

Veresvíz - Tusnádfürdő Veresvíz rejtekhely, Tusnádfürdő

Országzászló emlékmű - Tusnádfürdő Erdély egyik legkedveltebb üdülőtelepének, Tusnádfürdőnek a felső sétányán avatták fel a kis magyar világban, az 1940-es évek első felében, de ekkor turul még nem volt rajta. Az Országzászló-emlékművet, talán nem véletlenül, az 1939-ben, a II. bécsi döntés előtt egy évvel elkezdett görögkeleti templom téglavörösben hagyott falai mögött, illetve fölött állították fel.

Apor-bástya - Tusnádfürdő Egy sétát tervezünk. Hogy látnivaló is legyen, célpontként irány Tusnádfürdő. Aki ide jön, rendszerint gyógyulni jön, vagy ha kirándulni, akkor a cél a Szent Anna-tó vagy a Sólyomkő. Mi a fürdőváros környékét akartuk bejárni.

Sóskút-forrás - Oltszem Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik. Itt található Mikó Miklós gróf 1827-ben épült vadászkastélya. Nem messze a falutól egy bikarbonátos-sós gyógyvíz található. Az oltszemi Sóskút forrás víze alkaliákban gazdag, sós-szénsavas gyógyvíz. Orvosi javallatai ivókúrában enyhébb savtúltengés, az epe és a húgyútak pihentetése, sárgaság útókezelés, kezdődő köszvény, vérszegénység.

Berecz asztala - Kézdiszentlélek A Perkő délnyugati oldalában egy sziklacsoport vonja magára a figyelmet. Egy asztal alakú lapos szirt, négy oldalán négy kőszék, amit Berecz asztalának hív a nép. A hagyomány szerint Tarnóczi Sára itt fogyasztotta el a vacsoráját.

Gyermekek palotája - Marosvásárhely Gyermekek palotája - Marosvásárhely

 
   
 

© 2003-2017 Trekkingklub. Minden jog fenntartva.

túrázás - barlangászat - képtár - képek - fényképek