Túrafotó képtár - túrázás, hegymászás és barlangászat
Trekking Klub - Erdélyi túrafotó galéria - header

Szurdok-kő >


  
A Szurdok-kő a Békás-szoros egyik leglátványosabb helye. Kilátópontjairól, a sziklafal tetejéről tekithetünk rá a szoros legszűkebb és egyben legszebb részeire, a Pokol torkára és a Pokol tornácára. Megcsodálható innen az Oltár-kő sziklája, a Bardócz-hegy párkányai, a Mária-kő, a Kis-Békás beömlésével szemben emelkedő Őr-torony. Nemrég vaskorlátot erősítettek a Magyarok hídjának befejezetlen betonhídjára, valamint egy fából ácsolt híd segíti az átkelést a Kis-Békás-patakán. Idáig elég körölményes volt az átjutás, hiszen át kellett gázolni a gyakran megáradt patakon.

A Kis-Békás kilátópontjának nevezett helyen fából ácsolt paddal és asztallal ellátott pihenőhelyet találunk. Itt balra kell elhagyni a sárga sáv jelzést, majd fehér festékkel "jelzetlen" csapáson juthatunk fel a Szurdok-kő sziklaperemére. Visszatérve érdemes felkeresni a Kis-Békásba beömlő Fehér-patak által létrehozott látványos vízesést. A sárga sáv jelzésen tovább haladva, majd a Fehér-patakon átkelve, a jelzést jobbra elhagyva kell leereszkednünk a Kis-Békás völgyébe, egy jelzetlen, de jól kitaposott ösvényen.
Fahíd  
   
Fahíd
Őrtorony  
   
Őrtorony
Pihenőhely  
   
Pihenőhely
Kilátópont  
   
Kilátópont
Őrtorony  
   
Őrtorony
Őrtorony  
   
Őrtorony
Szurdok-kő  
   
Szurdok-kő
Rajztábla  
   
Rajztábla
Disabled first thumbnail page · Disabled previous thumbnail page · 1 · 2 · 3 · 4 · Next thumbnail page · Last thumbnail page

© 2003-2020 Trekkingklub - Minden jog fenntartva.
Tilos a weboldalon található szövegek vagy képek írott engedély nélküli felhasználása, újraközlése.