Trekkingklub - Túraképek és videók - Geo Trekker Videos

Túrákon, vasalt mászóutakon, barlangban, kirándulásokon készült videók és képek. Mit érdemes megnézni, és mi van a közelben?
Bejelentkezés   Regisztráció
[ Poze si video din drumetii ] - [ Hiking photos and videos ]

A legújabb fotók

A Henter-tető kőgombái
A Henter-tető kőgombái (2008.5.25. - 12 kép)
Egrics-kő (Prédikáló-kő)
Egrics-kő (Prédikáló-kő) (2008.5.25. - 12 kép)
Nagy-Páring-csúcs
Nagy-Páring-csúcs (2020.8.30. - 16 kép)
Kecske-nyereg, Rudolfshütte - Kürzsa-csúcs - Sztojnica-csúcs - Gemanarea-csúcs - Mundra-csúcs (Nagy-Páring).
Természetes kőhíd - Banica-kőbánya
Természetes kőhíd - Banica-kőbánya (2015.9.13. - 12 kép)
Bár a Banica-kőhíd a falun keresztülvezető úttól nincs messze, a vasútvonalon túl van, ezért megközelítése egy picit körülményes. A Kőbánya-utcán kerülhetünk a vasútvonal mögé, majd a kőbányától pár métert gyalog kell megtenni.

A legújabb videók

Wild Ferenc vasalt mászóút - Kis-Cohárd
Wild Ferenc vasalt mászóút - Kis-Cohárd
Amíg első alkalommal többnyire sötétben másztam meg az új vasalt mászóutat, most sikerült nappal bejárni.
Hótalpazás a Tiha-patak völgyében - Ratosnya
Hótalpazás a Tiha-patak völgyében - Ratosnya
Gyergyószentmiklósi, csíkszeredai és marosvásárhelyi rejtekhely kincskeresők találkoztunk Ratosnyán.
Prédikáló-kő (Egrics-kő)
Prédikáló-kő (Egrics-kő)
A Bodoki-havasokban, a Henter-csúcstól nyugat-délnyugatra, találjuk az erózió által gomba formára kialakított Egrics-kő (Prédikáló-kő) nevű sziklaalakzatot.
Ski Gyimes sípálya - Gyimesfelsőlok
Ski Gyimes sípálya - Gyimesfelsőlok
A Ski Gyimes sípálya Gyimesfelsőlokon található, közvetlenül az főút mellett.
Sztán völgye kanyon
Sztán völgye kanyon
A Sztán völgye a Vidraru-tó közelében, attól dél-nyugatra, a Fruntii- (ejtsd Frunci) hegységben található.
Senki tava, time lapse - Csíkszereda
Senki tava, time lapse - Csíkszereda
Az idő múlása (time lapse), alkonyatkor a Senki tavánál.
Krivádiai-szoros
Krivádiai-szoros
A Krivádiai-szoros a Banica községközponthoz tartozó Krivádia falu mellett található.
[ Fel ↑ ]
"Ne vigyél el semmit, csak képeket. Ne öljél meg semmit, csak az időt. Ne hagyjál ott semmit, csak a lépteid nyomát."
Amikor a természetben járunk, nemcsak az a fontos, hogy a természet szépségét élvezzük, minimális hatást is kell gyakorolni rá. A Ne Hagyj Nyomot alapelvei értékes iránymutatást nyújtanak a természetjáróknak, annak érdekében, hogy megőrizzék a természeti környezetünket a jövő nemzedékek számára.

Az egyik alapvető elv a felkészülés és a túrák időben történő tervezése. Mielőtt elindulsz, végezz alapos kutatást, tanulmányozd a felkeresendő hely látogatási szabályait, időjárását és terepét. Így megfelelő tudással fogsz rendelkezni, megfelelő felszerelést vihetsz magadal, csökkentve a veszélyt önmagadra és a környezetre nézve.

A tartós felületeken történő helyváltoztatás és táborozás egy másik létfontosságú szempont. Ragaszkodj az előre kijelölt ösvényekhez és kempinghelyekhez, mivel a növényzet taposása zavarhatja a törékeny ökoszisztémákat. Ha odafigyelsz, hogy hova lépsz, segítesz megőrizni a természetnek azt a szépségét, amely elsősorban idevonzott.

A megfelelő hulladékkezelés is az alapvető elvek közé tartozik. Mindig vigyél el mindent, amit odavittél, ne hagyj nyomot a látogatásodról. Csomagold össze az összes szemetedet, beleértve az ételmaradékokat is, és a kijelölt helyekre rakd le. Ha mások által hátrahagyott szemetet találsz, tedd meg, hogy azt is elviszed a kijelölt szemétgyűjtő helyekre.

A tűz használatának és hatásának csökkentése érdekében, kövesd a természetvédelmi területek, az erdők szabályait. Használj kiépített tűzhelyeket, csak kisebb tüzet rakj, majd teljesen oltsd el, mielőtt elhagyod a területet. Hordozható gázégők használatával csökkentheted az ökológiai hatást, és megőrizheted a környezetet a jövő nemzedékek számára.

Az állatok tisztelete alapvető fontosságú az ökológiai egyensúly fenntartásához. Tarts távolságot az állatoktól, és kerüld, hogy zavard a természetes viselkedésüket. Az állatok etetése károsíthatja az egészségüket, felboríthatja természetes táplálkozási szokásaikat. Ne feledd, vendég vagy az ő otthonukban, ezért bánj velük a legnagyobb tisztelettel.

Ahhoz, hogy csökkentsd a hatásodat, fontos, hogy a természetet úgy hagyd, ahogy találtad. Kerüld a növények, kövek vagy más a természeti tárgyak eltávolítását emléktárgyként. Tiszdeld a történelmi vagy kulturális helyeket, ne érj hozzá semmihez, és ne vigyél el semmit. Ha érintetlenül hagyod a kulturális kincseket, lehetővé teszed, hogy mások is megtapasztalhassák szépségüket és történelmi értéküket.

Légy tekintettel másokra, tiszteld a társaidat és a környezetet. Ha betartod a túrázás illemszabályait, például megadod az elsőbbséget a többieknek, összeszeded a szemetedet, csökkented a zajt, akkor élvezetesebb és fenntarthatóbb élményt teremthetünk mindenkinek, miközben megvédjük a természet szépségét, amelyet megtanultunk értékelni.

Végül, a Ne Hagyj Nyomot alapelvek lényege, hogy tudatában legyél a tetteidnek és a lehetséges következményeiknek. Élvezd a körülötted lévő természet szépségét, de tedd ezt felelősségteljesen. A Ne Hagyj Nyomot elveit nem csak a vadonban kell alkalmazni. Bárhol érvényesek, városi parkoktól a tengerparti nyaralásokig.

Ezeket az elveket követve, hozzájárulhatsz a környezetünk megőrzéséhez, a jövő generációi számára. Fogadd el a Ne Hagyj Nyomot gondolkodásmódját, és oszd meg ezeket az elveket a túratársaiddal is. Együtt, élvezhetjük a szabadban tartózkodás örömét, csökkentve a hatásunkat a bolygóra, ahol élünk. [ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - Copyright © 2003-2024 Trekkingklub és barátai. Már 8065 kép és 56 videó közzétéve. Minden jog fenntartva. Tilos a weboldalon található videók, képek és szövegek írott engedély nélküli felhasználása, újraközlése. A webhely szeretettel készül, Szeretettel készül Csíkszeredában.