Trekkingklub - Poze si video din drumetii - Geo Trekker Videos

Poze si videoclipuri din excursii, drumetii, pe trasee de via ferrata, si din pesteri. Ce locuri merita a fi vazute, si ce este in apropiere?
Autentificare   Inregistrare
[ Túraképek és videók ] - [ Hiking photos and videos ]

Poze recente

Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc (25.05.2008 - 12 poze)
Varful Parangul Mare
Varful Parangul Mare (30.08.2020 - 16 poze)
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Podul natural de piatra de la cariera Banita
Podul natural de piatra de la cariera Banita (13.09.2015 - 12 poze)
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.

Videoclipuri recente

Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic
Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua.
Cu rachete de zapada in valea paraului Tihu - Rastolita
Cu rachete de zapada in valea paraului Tihu - Rastolita
Ne-am intalnit cu cautatori de geoascunzisuri din Gheorgheni, Miercurea Ciuc si Targu Mures in Rastolita.
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului.
Partia Ski Gyimes - Lunca de Sus
Partia Ski Gyimes - Lunca de Sus
Partia de schi Ski Gyimes se afla in Lunca de Sus, imediat langa drumul principal.
Canionul Valea lui Stan
Canionul Valea lui Stan
Valea lui Stan se afla in apropierea lacului Vidraru, la sud-vest de acesta, in Muntii Fruntii.
Lacul Nimanui - Miercurea Ciuc
Lacul Nimanui - Miercurea Ciuc
Trecerea timpului (time lapse), amurg la Lacul Nimanui.
Cheile Crivadiei
Cheile Crivadiei
Cheile Crivadiei se afla in apropierea satului Crivadia, care apartine de comuna Banita.
[ Sus ↑ ]
"Nu lua nimic, doar poze. Nu omori nimic, doar timpul. Si nu lasa nimic, doar urmele pasilor tai."
In timpul aventurilor in aer liber, este important nu numai sa te bucuri de frumusetea naturii, ci si sa lasi un impact minim. Principiile Nu Lasa Urme ofera indrumari valoroase pentru pasionatii de activitati in aer liber, pentru a asigura pastrarea ariilor naturale pentru generatiile viitoare.

Un principiu fundamental este planificarea in avans si pregatirea drumetiilor. Inainte de a porni la drum, efectueaza o cercetare amanuntita pentru a intelege regulile locului care urmeaza a fi vizitata, vremea si terenul. Astfel, vei fi echipat cu cunostintele necesare, vei putea duce echipamentul necesar, reducand riscurile, atat pentru tine, cat si pentru mediul inconjurator.

Deplasarea si camparea pe suprafete durabile sunt un alt aspect crucial. Ramai pe potecile marcate si in locurile de campare stabilite, deoarece daca calci cu picioarele vegetatia, poti perturba ecosisteme fragile. Astfel, vei ajuta la conservarea frumusetii valorilor naturale, care te-a adus in zona in primul rand.

Deseurile trebuie eliminate in mod corespunzator. Ia cu tine tot ce ai adus, si nu lasa nicio urma a vizitei tale. Impacheteaza toate gunoaiele tale, inclusiv resturile alimentare, si arunca-le in locurile desemnate. Daca gasesti deseuri lasate in urma de altii, aduna-le si pe acestea, si elimina-le in mod corespunzator.

Pentru a minimiza utilizarea si impactul focului, urmeaza regulile ariilor naturale, a padurilor. Foloseste o vatra de foc amenajata, mentine un foc mic, si stinge-l complet inainte de a parasi zona. Foloseste aragaze portabile pentru a minimiza impactul ecologic, si pentru a conserva mediul imprejurator pentru generatiile viitoare.

Respectul pentru animale este esential pentru mentinerea echilibrului ecologic. Observa animalele de la distanta, evitand orice interferenta cu comportamentul lor natural. Hranirea animalelor salbatice poate dauna sanatatii lor, si poate perturba modul in care se hranesc. Nu uita, esti un oaspete in casa lor, asa ca trateaza-le cu cel mai mare respect.

Pentru a minimiza impactul tau, este crucial sa lasi natura asa cum ai gasit-o. Evita sa iei plante, pietre sau alte obiecte naturale ca suveniruri. Respecta siturile istorice sau culturale, prin a nu le atinge sau a nu lua nimic de acolo. Lasand aceste comori culturale intacte, permiti si altora sa experimenteze frumusetea si valoarea lor istorica.

Fii atent la ceilalti, respecta-ti colegii si mediul inconjurator. Daca respectam regulile de comportament ale drumetiilor, cum ar fi cedarea prioritatii altora, eliminarea in mod corespunzator a gunoaielor, minimizarea zgomotului, putem crea o experienta mai placuta si durabila pentru toata lumea, protejand in acelasi timp frumusetea valorilor naturale, pe care am ajuns sa o apreciem.

In cele din urma, esenta principiilor Nu Lasa Urme este sa fii constient de actiunile tale si de consecintele lor potentiale. Bucura-te de frumusetea naturii din jurul tau, dar fa-o intr-un mod responsabil. Principiile Nu Lasa Urme nu se limiteaza doar la salbaticie. Ele pot fi aplicate oriunde, de la parcurile de oras la plajele de pe malul marii.

Urmand aceste principii, poti contribui la conservarea mediului nostru pentru generatiile viitoare. Adopta mentalitatea Nu Lasa Urme, si impartaseste aceste principii cu colegii tai de drumetie. Impreuna, ne putem bucura de timpul petrecut in aer liber, lasand un impact minim asupra planetei pe care traim. [ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate - Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Am publicat deja 8065 poze si 56 video. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.