Trekkingklub - Poze si video din drumetii - Geo Trekker Videos

Poze si videoclipuri din excursii, drumetii, pe trasee de via ferrata, si din pesteri.
Autentificare   Inregistrare

Poze

Pestera cu Stalactite - Dealul Scaunul Rotund, Borsec, Muntii Giurgeu
Pestera cu Stalactite - Dealul Scaunul Rotund, Borsec, Muntii Giurgeu (24 poze)
Pestera cu Stalactite din dealul Scaunul Rotund este cea mai lunga pestera formata in travertin din tara. Formarea sa a fost influentata in principal de un sistem deschis de diaclaze, care a fragmentat travertinul, contributia apelor pluviale infiltrate fiind esentiala in transportul si dizolvarea calcarului.
Drumul lui Deubel - Muntii Piatra Craiului
Drumul lui Deubel - Muntii Piatra Craiului (36 poze)
Plaiul Foii - Cavitatile lui Deubel (La Zaplaz) - Saua Grind.
Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare
Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare (12 poze)
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Sunt cele mai mari si spectaculoase chei din intreg arealul Masivului Piatra Mare.
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei (24 poze)
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Pestera Bolii - Banita
Pestera Bolii - Banita (20 poze)
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza.

Videoclipuri

Traseul de aventura Via ferrata Grota Ursilor - Borsec
Traseul de aventura Via ferrata Grota Ursilor - Borsec
Grota Ursilor din Borsec este o formatiune naturala imensa, presarata cu stanci si crapaturi adanci. Accesul la cavitatile pesterii se face printr-o serie de formatiuni inguste, asemanatoare unor canioane, care sunt inconjurate de molizi uriasi si stanci cu forme interesante.
Parada baloanelor cu aer cald 2018 - Campu Cetatii
Parada baloanelor cu aer cald 2018 - Campu Cetatii
Anul acesta baloanele cu aer cald au zburat la o altitudine mica la Campu Cetatii. Vremea nu a fost deloc favorabila paradei.
Cascada Valea Spumoasa - Muntii Bucegi
Cascada Valea Spumoasa - Muntii Bucegi
Accesul la cascada Valea Spumoasa se face din orasul Busteni. Punctul de plecare este statia inferioara a telecabinei care urca la cabana Babele.
Piatra Singuratica - Muntii Hasmas
Piatra Singuratica - Muntii Hasmas
Pe 1 iunie 2003, cu un grup mic de prieteni, am plecat din Balan, mergand pe valea paraului Sep (Frumos), catre Piatra Singuratica. Cei cu care eram atunci au ramas in urma, apoi au venit in excursii alte persoane.
Cheile Cheii - Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatanii
Cheile Cheii - Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatanii
Cheile Cheii se afla in Parcul National Buila-Vanturarita, in Muntii Capatanei. Este unul dintre cele mai frumoase si salbatice canioane din Romania.
Via ferrata Spirala Muierilor - Catarare vesela - Baia de Fier
Via ferrata Spirala Muierilor - Catarare vesela - Baia de Fier
Traseul de via ferrata Spirala Muierilor este amenajat pe stanca care ascunde Pestera Muierii. Este unul dintre cele sapte trasee de langa Baia de Fier in prezent (2018).
[ Sus ↑ ]
"Nu lua nimic, doar poze. Nu omori nimic, doar timpul. Si nu lasa nimic, doar urmele pasilor tai."
In timpul aventurilor in aer liber, este important nu numai sa te bucuri de frumusetea naturii, ci si sa lasi un impact minim. Principiile Nu Lasa Urme ofera indrumari valoroase pentru pasionatii de activitati in aer liber, pentru a asigura pastrarea ariilor naturale pentru generatiile viitoare.

Un principiu fundamental este planificarea in avans si pregatirea drumetiilor. Inainte de a porni la drum, efectueaza o cercetare amanuntita pentru a intelege regulile locului care urmeaza a fi vizitata, vremea si terenul. Astfel, vei fi echipat cu cunostintele necesare, vei putea duce echipamentul necesar, reducand riscurile, atat pentru tine, cat si pentru mediul inconjurator.

Deplasarea si camparea pe suprafete durabile sunt un alt aspect crucial. Ramai pe potecile marcate si in locurile de campare stabilite, deoarece daca calci cu picioarele vegetatia, poti perturba ecosisteme fragile. Astfel, vei ajuta la conservarea frumusetii valorilor naturale, care te-a adus in zona in primul rand.

Deseurile trebuie eliminate in mod corespunzator. Ia cu tine tot ce ai adus, si nu lasa nicio urma a vizitei tale. Impacheteaza toate gunoaiele tale, inclusiv resturile alimentare, si arunca-le in locurile desemnate. Daca gasesti deseuri lasate in urma de altii, aduna-le si pe acestea, si elimina-le in mod corespunzator.

Pentru a minimiza utilizarea si impactul focului, urmeaza regulile ariilor naturale, a padurilor. Foloseste o vatra de foc amenajata, mentine un foc mic, si stinge-l complet inainte de a parasi zona. Foloseste aragaze portabile pentru a minimiza impactul ecologic, si pentru a conserva mediul imprejurator pentru generatiile viitoare.

Respectul pentru animale este esential pentru mentinerea echilibrului ecologic. Observa animalele de la distanta, evitand orice interferenta cu comportamentul lor natural. Hranirea animalelor salbatice poate dauna sanatatii lor, si poate perturba modul in care se hranesc. Nu uita, esti un oaspete in casa lor, asa ca trateaza-le cu cel mai mare respect.

Pentru a minimiza impactul tau, este crucial sa lasi natura asa cum ai gasit-o. Evita sa iei plante, pietre sau alte obiecte naturale ca suveniruri. Respecta siturile istorice sau culturale, prin a nu le atinge sau a nu lua nimic de acolo. Lasand aceste comori culturale intacte, permiti si altora sa experimenteze frumusetea si valoarea lor istorica.

Fii atent la ceilalti, respecta-ti colegii si mediul inconjurator. Daca respectam regulile de comportament ale drumetiilor, cum ar fi cedarea prioritatii altora, eliminarea in mod corespunzator a gunoaielor, minimizarea zgomotului, putem crea o experienta mai placuta si durabila pentru toata lumea, protejand in acelasi timp frumusetea valorilor naturale, pe care am ajuns sa o apreciem.

In cele din urma, esenta principiilor Nu Lasa Urme este sa fii constient de actiunile tale si de consecintele lor potentiale. Bucura-te de frumusetea naturii din jurul tau, dar fa-o intr-un mod responsabil. Principiile Nu Lasa Urme nu se limiteaza doar la salbaticie. Ele pot fi aplicate oriunde, de la parcurile de oras la plajele de pe malul marii.

Urmand aceste principii, poti contribui la conservarea mediului nostru pentru generatiile viitoare. Adopta mentalitatea Nu Lasa Urme, si impartaseste aceste principii cu colegii tai de drumetie. Impreuna, ne putem bucura de timpul petrecut in aer liber, lasand un impact minim asupra planetei pe care traim. [ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate - Copyright © 2003-2025 Trekkingklub si prietenii. Am publicat deja 8174 poze si 136 video. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Site web realizat in Miercurea Ciuc trekkingklub.