Trekkingklub - Poze si video din drumetii - Geo Trekker Videos

Poze si videoclipuri din excursii, drumetii, pe trasee de via ferrata, si din pesteri.
Autentificare   Inregistrare
[ Túraképek és videók ] - [ Hiking photos and videos ]

Poze

Pestera Humpleu - Bihor-Vladeasa
Pestera Humpleu - Bihor-Vladeasa (20.05.2007 - 89 poze)
Pestera Poarta Alunului
Pestera Poarta Alunului (22.08.2004 - 12 poze)
Pestera Poarta Alunului se prezinta sub forma unei galerii fosile, puternic meandrate si care se termina prin colmatarea la diferite pozitii a nivelelor de meandru. Parcurgerea pesterii e destul de complicata datorita meandrarii atit in plan vertical cat si in plan orizontal, existand riscul rataciri.
Podul Diavolului (Teufelsbrücke) - Wegscheid, Austria
Podul Diavolului (Teufelsbrücke) - Wegscheid, Austria (26.06.2017 - 18 poze)
Podul Diavolului, Teufelsbrücke in germana, se afla la doar zece kilometri de orasul Mariazell, langa traseele de via ferrata Spielmäuer. Cobarand de pe parcul de via ferrata, merita sa deviati putin catre Podul Diavolului, care este situat in apropierea punctului de pornire al traseului de coborare.
Deasupra norilor - Muntii Ceahlau
Deasupra norilor - Muntii Ceahlau (06.11.2011 - 16 poze)

Videoclipuri

Cheile Varghisului iarna
Cheile Varghisului iarna
Am pornit sa admir stalagmitele de gheata din Cheile Varghisului. Daca cineva ajunge aici la sfarsitul iernii, poate observa stalagmite de gheata de un metru inaltime in partea de intrare a Pesterii Mari de la Meresti (cunoscuta astazi sub numele de Pestera Orban Balazs).
Via ferrata Pietrele Negre - Muntii Bihor
Via ferrata Pietrele Negre - Muntii Bihor
Pietrele Negre se afla in Muntii Bihor, in apropiere de Saua Vartop, la vest de aceasta. Este interesant faptul ca localnicii (daca am inteles corect) nu cunosc aceasta denumire, ci folosesc numele de Piatra Buna pentru aceasta stanca spectaculoasa.
Dino Parc Rasnov
Dino Parc Rasnov
Pe 12 iunie 2015, la Rasnov, s-a deschis unul dintre cele mai mari parcuri de dinozauri preistorici din regiune, unde putem vedea 45 de dinozauri de marime naturala. Facilitatea se afla chiar langa Cetatea Rasnov, care este unul dintre cele mai bine conservate cetati taranesti sasesti din Transilvania.
Via ferrata Loreley si Pantera Roz - Baia de Fier
Via ferrata Loreley si Pantera Roz - Baia de Fier
Vizavi de Pestera Muierii, pe versantul stancos de pe partea opusa a drumului, se afla traseul de via ferrata Loreley (B/C, aproximativ 100 m diferenta de nivel si lungime). Din partea superioara a acestuia se ramifica traseul Pantera Roz (A/B/C, aproximativ 200 m lungime, aproximativ 50 m diferenta de nivel).
Via ferrata Mürren-Gimmelwald - Elvetia
Via ferrata Mürren-Gimmelwald - Elvetia
Via ferrata Mürren-Gimmelwald, din valea Lauterbrunnen, Elvetia, este un traseu relativ nou. Este un traseu de dificultate moderata, dar incredibil de spectaculos.
Valea, podul, lacul si ghetarul Trift - Gadmen, Elvetia
Valea, podul, lacul si ghetarul Trift - Gadmen, Elvetia
In timpul drumetiei din valea Trift am avut parte de o vreme innorata si mohorata, cu ploaie intermitenta. Aici se afla podul Trift, lung de 170 m, cel mai lung pod suspendat pedestru din Alpii Elvetieni, la o inaltime de 100 m deasupra lacului glaciar Trift.
Via ferrata Astragalus iarna - Piatra Glodului, Munticelu
Via ferrata Astragalus iarna - Piatra Glodului, Munticelu
Pe site-ul oficial Cheile Sugaului a fost publicata informatia despre noul traseu de tip via ferrata, denumit Astragalus. Aria protejata Natura 2000 Cheile Sugaului - Munticelu se afla in judetul Neamt, la granita cu judetul Harghita.
[ Sus ↑ ]
"Nu lua nimic, doar poze. Nu omori nimic, doar timpul. Si nu lasa nimic, doar urmele pasilor tai."
In timpul aventurilor in aer liber, este important nu numai sa te bucuri de frumusetea naturii, ci si sa lasi un impact minim. Principiile Nu Lasa Urme ofera indrumari valoroase pentru pasionatii de activitati in aer liber, pentru a asigura pastrarea ariilor naturale pentru generatiile viitoare.

Un principiu fundamental este planificarea in avans si pregatirea drumetiilor. Inainte de a porni la drum, efectueaza o cercetare amanuntita pentru a intelege regulile locului care urmeaza a fi vizitata, vremea si terenul. Astfel, vei fi echipat cu cunostintele necesare, vei putea duce echipamentul necesar, reducand riscurile, atat pentru tine, cat si pentru mediul inconjurator.

Deplasarea si camparea pe suprafete durabile sunt un alt aspect crucial. Ramai pe potecile marcate si in locurile de campare stabilite, deoarece daca calci cu picioarele vegetatia, poti perturba ecosisteme fragile. Astfel, vei ajuta la conservarea frumusetii valorilor naturale, care te-a adus in zona in primul rand.

Deseurile trebuie eliminate in mod corespunzator. Ia cu tine tot ce ai adus, si nu lasa nicio urma a vizitei tale. Impacheteaza toate gunoaiele tale, inclusiv resturile alimentare, si arunca-le in locurile desemnate. Daca gasesti deseuri lasate in urma de altii, aduna-le si pe acestea, si elimina-le in mod corespunzator.

Pentru a minimiza utilizarea si impactul focului, urmeaza regulile ariilor naturale, a padurilor. Foloseste o vatra de foc amenajata, mentine un foc mic, si stinge-l complet inainte de a parasi zona. Foloseste aragaze portabile pentru a minimiza impactul ecologic, si pentru a conserva mediul imprejurator pentru generatiile viitoare.

Respectul pentru animale este esential pentru mentinerea echilibrului ecologic. Observa animalele de la distanta, evitand orice interferenta cu comportamentul lor natural. Hranirea animalelor salbatice poate dauna sanatatii lor, si poate perturba modul in care se hranesc. Nu uita, esti un oaspete in casa lor, asa ca trateaza-le cu cel mai mare respect.

Pentru a minimiza impactul tau, este crucial sa lasi natura asa cum ai gasit-o. Evita sa iei plante, pietre sau alte obiecte naturale ca suveniruri. Respecta siturile istorice sau culturale, prin a nu le atinge sau a nu lua nimic de acolo. Lasand aceste comori culturale intacte, permiti si altora sa experimenteze frumusetea si valoarea lor istorica.

Fii atent la ceilalti, respecta-ti colegii si mediul inconjurator. Daca respectam regulile de comportament ale drumetiilor, cum ar fi cedarea prioritatii altora, eliminarea in mod corespunzator a gunoaielor, minimizarea zgomotului, putem crea o experienta mai placuta si durabila pentru toata lumea, protejand in acelasi timp frumusetea valorilor naturale, pe care am ajuns sa o apreciem.

In cele din urma, esenta principiilor Nu Lasa Urme este sa fii constient de actiunile tale si de consecintele lor potentiale. Bucura-te de frumusetea naturii din jurul tau, dar fa-o intr-un mod responsabil. Principiile Nu Lasa Urme nu se limiteaza doar la salbaticie. Ele pot fi aplicate oriunde, de la parcurile de oras la plajele de pe malul marii.

Urmand aceste principii, poti contribui la conservarea mediului nostru pentru generatiile viitoare. Adopta mentalitatea Nu Lasa Urme, si impartaseste aceste principii cu colegii tai de drumetie. Impreuna, ne putem bucura de timpul petrecut in aer liber, lasand un impact minim asupra planetei pe care traim. [ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate - Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Am publicat deja 8077 poze si 86 video. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.