Poze: Podul natural de piatra de la cariera Banita

102411907680
102411917681
102411927682
102411937683
102411947684
102411957685
102411967686
102411977687
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 12 poze in total. >>>
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.

Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod. Poate fi recunoscut doar coborand in albia paraului.
[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Pasul Merisor-Banita
13.09.2015. Copyright © 2015 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 65 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita (13.09.2015 - 16 poze) la 3,83 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Pestera Bolii - Banita
Pestera Bolii - Banita (13.09.2015 - 20 poze) la 4,46 km
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza.
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu (25.09.2008 - 60 poze) la 12,86 km
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu (24.09.2008 - 29 poze) la 16,04 km
Varful Parangul Mare
Varful Parangul Mare (30.08.2020 - 16 poze) la 24,64 km
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Drumul Regilor - Statiunea Ranca
Drumul Regilor - Statiunea Ranca (14.08.2011 - 16 poze) la 31,74 km
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat (09.06.2007 - 47 poze) la 33,88 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cheile Banitei si Podul natural Banita la 3,83 km
Se spune despre acest loc ca putini oameni stiu despre el, dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, cei mai multi iubitori de drumetii au auzi de Cheile Banitei, au vazut fotografii facute aici, chiar daca nu toti au reusit sa ajunga aici. Deoarece toata lumea povestea despre acest loc, aparea pana si in reclame, planuiam si eu sa ajung aici, de ani de zile.
Pestera Bolii - Banita la 4,46 km
Pestera Bolii se afla la 6 km distanta de Petrosani, spre nord, pe drumul care leaga tara Hategului de Valea Jiului. Pe aici trece calea ferata, care leaga cele doua parti ale judetului Hunedoara, si care are 66 de curbe si 8 tuneluri.
Cheile Crivadiei la 4,51 km
Cheile Crivadiei se afla in apropierea satului Crivadia, care apartine de comuna Banita. Accesul este dificil, cheile se parcurg prin albia paraului, in apa care ajunge pana la solduri in cea mai ingusta parte.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Podul natural Banita la 0 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Lacul Pietrele la 31,46 km. Lacul Pietrele
Podul roman la 25,2 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Rezervatia Cristesti la 41,55 km. Rezervatia Cristesti
Manastirea Lainici la 22,3 km. Manastirea Lainici
Cariera Bolii la 4,67 km. Cariera Bolii

Comentarii

  • Faina catarare.I
  • Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Asa ca cine nu are sa-i foloseasca.
  • Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • Am fost la acest POI.
  • Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Merita toti banii locatia propusa, si pentru setea sufletului, si pentru setea trupului.
  • Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • O plimbare prin parc in drum spre casa.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Nice.
  • Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.
  • Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.
  • Asaltul final a fost un succes. In ciuda tehnicilor de camuflare folosite de inamic, fortificatia nu a rezistat prea mult ofensivei noastre.
  • Relativ frumoasa vreme, mersi.
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap.
  • Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.
  • Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.
  • In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
  • Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.
  • Harabeck si Iris (UC Team).
  • Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Banita la 0,2 km, Merisor la 2,91 km, Pestera la 4,42 km, Crivadia la 4,85 km, Dealu Babii la 5,04 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.