Videoclipuri cu locatii din apropiere
Via ferrata Pietrele Negre - Muntii Bihor la 7,22 km
Pietrele Negre se afla in Muntii Bihor, in apropiere de Saua Vartop, la vest de aceasta. Este interesant faptul ca localnicii (daca am inteles corect) nu cunosc aceasta denumire, ci folosesc numele de Piatra Buna pentru aceasta stanca spectaculoasa.
Pestera Meziad - Muntii Padurea Craiului la 26,49 km
Pestera Meziad se afla pe teritoriul satului Meziad, la 22 km nord de Beius, in Muntii Padurea Craiului. Este una dintre primele pesteri turistice amenajate, descoperirea pesterii fiind asociata numelui exploratorului si scriitorului de specialitate Czárán Gyula.
Pestera cu Cristale din Mina Farcu la 33,84 km
In Muntii Padurea Craiului, langa Rosia, in mina de bauxita Farcu, in anul 1987, muncitorii au descoperit accidental o pestera. Era plina cu formatiuni de calcar, sub forma de cristale.
Via ferrata Valea Hodoaba - Suncuius la 41,52 km
Via ferrata Valea Hodoaba este cel mai scurt, dar si cel mai usor traseu oficial de via ferrata din Romania. Se afla in Muntii Padurea Craiului, langa Suncuius, pe malul stang al raului Crisul Repede.
Pestera Vadu Crisului la 45,43 km
Pestera Vadu Crisului, cu o lungime totala de peste 1000 m, se afla in spectaculosul defileu al Crisului Repede. Este formata dintr-o galerie lunga, usor meandrata, care in prima parte pe langa nivelul activ mai are si un nivel superior, fosil.
Alte locuri
Kamenni Gabi (Ciupercile de piatra) Beli Plast la 575.31 km
Ciupercile de piatra (Kamenni Gabi, Stone Mushrooms) din Bulgaria este o zona protejata care se afla la est de satul Beli Plast, langa drumul care leaga Kardzhali de Haskovo. Pe o suprafata de 3 hectare intalnim mai multe formatiuni in forma de ciuperci.
Poteca eco Paraul Alb Kalofer la 470.88 km
Poteca eco Byala Reka se afla la poalele muntilor Stara Planina, la 8 km de orasul Kalofer. In Parcul National Balcanii Centrali a fost amenajat un traseu turistic de 1830 m lungime pe malul paraului Alb.
Via ferrata Rossloch Lacul Leopoldsteiner la 603.44 km
Traseul de via ferrata Rossloch, de dificultate D/E, se afla in varful peretelui de stanca Seemauer, care se ridica la 900 de metri deasupra lacului Leopoldsteiner, in partea vestica a grupului montan Hochschwab. Este destinat cataratorilor experimentati pe trasee de via ferrata, si reprezinta cireasa de pe tort pentru frumosul traseu Imparatul Franz Josef, avand in vedere ca cele doua trasee pot fi legate intre ele.
Canionul si cascada Sapte Scari Muntele Piatra Mare la 254.16 km
Cheile Sapte Scari sunt cele mai mari si spectaculoase chei din masivul Piatra Mare. Canionul ingust are o lungime de 160 m, si pe o diferenta de nivel de 58 m include 7 cascade si mai multe caderi de apa mai mici.
Valea Balea sub zapada si Transfagarasanul iarna Urcarea la 180.98 km
Muntii Fagarasului pot fi abordate cel mai usor dinspre nord, pe drumul Transfagarasan. Acest drum este accesibil (pe toata lungimea) doar in lunile de vara, dar de la statia Balea Cascada putem ajunge pana la Lacul Balea cu telecabina.