Videoclipuri cu locatii din apropiere
Via ferrata Pietrele Negre - Muntii Bihor la 21,99 km
Pietrele Negre se afla in Muntii Bihor, in apropiere de Saua Vartop, la vest de aceasta. Este interesant faptul ca localnicii (daca am inteles corect) nu cunosc aceasta denumire, ci folosesc numele de Piatra Buna pentru aceasta stanca spectaculoasa.
Pestera Meziad - Muntii Padurea Craiului la 27,71 km
Pestera Meziad se afla pe teritoriul satului Meziad, la 22 km nord de Beius, in Muntii Padurea Craiului. Este una dintre primele pesteri turistice amenajate, descoperirea pesterii fiind asociata numelui exploratorului si scriitorului de specialitate Czárán Gyula.
Pestera cu Cristale din Mina Farcu la 34,09 km
In Muntii Padurea Craiului, langa Rosia, in mina de bauxita Farcu, in anul 1987, muncitorii au descoperit accidental o pestera. Era plina cu formatiuni de calcar, sub forma de cristale.
Via ferrata Valea Hodoaba - Suncuius la 35,66 km
Via ferrata Valea Hodoaba este cel mai scurt, dar si cel mai usor traseu oficial de via ferrata din Romania. Se afla in Muntii Padurea Craiului, langa Suncuius, pe malul stang al raului Crisul Repede.
Pestera Vadu Crisului la 39,95 km
Pestera Vadu Crisului, cu o lungime totala de peste 1000 m, se afla in spectaculosul defileu al Crisului Repede. Este formata dintr-o galerie lunga, usor meandrata, care in prima parte pe langa nivelul activ mai are si un nivel superior, fosil.
Alte locuri
Cascada Suchurum Karlovo la 473.48 km
Cascada Suchurum, cu o inaltime de 15 m, se afla la poalele muntilor Stara Planina, la 1 km nord de orasul Karlovo, in Bulgaria. Sub centrala hidroelectrica Karlovo, pe apa paraului Stara Reka.
Pobiti Kamani (Padurea de piatra) Slanchevo la 542.44 km
Padurea de piatra din Bulgaria se afla la 18 km vest de Varna, in preajma muntilor Balcani de Est. Numele bulgar (Pobiti Kamani) inseamna pietre plantate, iar in engleza este cunoscut sub numele de Stone Desert (Desertul de Piatra) sau Stone Forest (Padurea de Piatra).
Cheile Moara Dracului Campulung Moldovenesc la 229.9 km
Cheile Moara Dracului sunt relativ scurte, avand doar 60-70 m lungime. S-au format in dolomit de culoare galben, cenusie si alba, datorita activitatii paraului care strabate cheile, in urma eroziunii si a procesului de dizolvare specific calcarului.