Poze: Cheile Zugreni - Muntii Bistritei

64057024800
64057034801
64057044802
64057054803
64057064804
64057474805
64057484806
64057494807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 15 poze in total. >>>
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.

Zona este cunoscuta si frecventata de turisti datorita cabanei Zugreni, care este amplasata pe o insula inconjurata de raul Bistrita si care este un loc de unde pornesc mai multe trasee turistice spre Rarau-Giumalau, respectiv Muntii Bistrita.
[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Bistritei
19.07.2009. Copyright © 2009 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 66 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei (19.07.2009 - 24 poze) la 3,56 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau (01.09.2017 - 8 poze) la 5,55 km
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani (18.07.2009 - 24 poze) la 35,62 km
Negoiu Romanesc - Muntii Calimani
Negoiu Romanesc - Muntii Calimani (08.07.2006 - 6 poze) la 38,84 km
Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Varful Pietrosul - Muntii Calimani (08.07.2006 - 18 poze) la 40,18 km
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani (08.07.2006 - 18 poze) la 40,99 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cu rachete de zapada in valea paraului Tihu - Rastolita la 46,26 km
Ne-am intalnit cu cautatori de geoascunzisuri din Gheorgheni, Miercurea Ciuc si Targu Mures in Rastolita. Am intrat in Muntii Calimani cu o masina off-road, de-a lungul paraurilor Rastolita si Tihu. Asa cum s-a dovedit, drumul forestier bine batatorit poate fi parcurs si cu masina mica pe o distanta considerabila.
Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 68,26 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Via ferrata Astragalus iarna - Piatra Glodului, Munticelu la 69,03 km
Pe site-ul oficial Cheile Sugaului a fost publicata informatia despre noul traseu de tip via ferrata, denumit Astragalus. Aria protejata Natura 2000 Cheile Sugaului - Munticelu se afla in judetul Neamt, la granita cu judetul Harghita.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Cheile Zugreni la 0,04 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Obcina Feredeului la 35,68 km. Obcina Feredeului
Varful Pietros 2 la 40,18 km. Varful Pietros
Izvorul Pierre Curie la 49,19 km. Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi.
Varful Omu la 34,15 km. Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Spre Saua Plescutei la 49,81 km. Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.

Comentarii

  • De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Deja era intuneric.
  • E Harghita 40 GeoKret.
  • Foarte spectaculos loc. Multumesc.
  • Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • I had a 15km afternoon walk, started from Cluj. Went to Feleac, but not on european road, other road, trekking.
  • Parcul cel mai fain din Cluj.
  • Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza.
  • In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.
  • Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Am fost la acest POI.
  • Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
  • Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.
  • Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.
  • Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm, si ale caror spinari am reusit sa le prind intr-un filmulet.
  • Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.
  • Great view.
  • Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.
  • Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
  • Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
  • Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.
  • Searched and founded. Lucky with my children.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Sunatori la 2,32 km, Chiril la 3,43 km, Cojoci la 4,43 km, Rusca la 6,43 km, Gheorghiteni la 7,85 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.