Videoclipuri cu locatii din apropiere
Cheile Rasnoavei - Via ferrata mare la 15,71 km
Cel mai primejdios, dar totodata unul dintre cele mai frumoase trasee de via ferrata din Romania, respectiv Europa de Est, se afla in Cheile Rasnoavei, Muntii Postavaru.
Dino Parc Rasnov la 20,35 km
Pe 12 iunie 2015, la Rasnov, s-a deschis unul dintre cele mai mari parcuri de dinozauri preistorici din regiune, unde putem vedea 45 de dinozauri de marime naturala. Facilitatea se afla chiar langa Cetatea Rasnov, care este unul dintre cele mai bine conservate cetati taranesti sasesti din Transilvania.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Cascada din Vale la 7,63 km.
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Cheia Cheii la 20,87 km.
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 24,82 km.
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Varful Baiul Mic la 12,19 km.
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Poiana din Saua Chiliilor la 24,89 km. Poiana din Saua Chiliilor
Comentarii
Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.
Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.
Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
Foarte frumos locul.
Locurile sunt superbe si merita vazute. Excursia cu prietenii mei i3senii a continuat si am ajuns si in acest loc mirific.
Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
Logbook ud, necesita intretinere.
Nice.
Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Panorama te compenseaza pentru oboseala depusa la urcare.
Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.
Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan.
In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.
E Harghita 40 GeoKret.
Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
Usor de pus mana pe ea :-).
Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.
Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
Sorry, ai dreptate, nu m-am gindit.
In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
Multumesc. :) De acum voi folosi si eu GPS-ul cand mai merg in hike-uri, si voi fi mai atenta la comori.
Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.
Merita cautata. IN - Breloc si pix.