Poze: Pestera Roland - Muntii Cernei

48044826400
64044844801
64044904802
64044924803
64044934804
48044946405
48044956406
64044964807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 24 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Pesteri - Muntii Cernei
20.09.2006. Copyright © 2006 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 61 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei (20.09.2006 - 54 poze) la 0,06 km
Poteca suspendata Piatra Puscata
Poteca suspendata Piatra Puscata (02.05.2013 - 16 poze) la 3,59 km
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti (02.05.2013 - 12 poze) la 8,55 km
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane (20.09.2006 - 12 poze) la 11,28 km
Cascadele Ramnuta Mare - Muntii Mehedinti
Cascadele Ramnuta Mare - Muntii Mehedinti (02.05.2013 - 16 poze) la 11,47 km
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti (02.05.2013 - 16 poze) la 18,88 km
Podul lui Dumnezeu, Ponoarele
Podul lui Dumnezeu, Ponoarele (02.05.2013 - 18 poze) la 19,03 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cheile Corcoaia - Gorj la 20,09 km
Cheile Corcoaia reprezinta unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Valea Cernei. Poate fi accesata cu masina, se afla la 43 km distanta de Baile Herculane, dintre care aproximativ 17 km drum de pietris. Partea spectaculoasa a cheilor are o lungime relativ scurta, de aproximativ 300 m.
Morile de apa din Eftimie Murgu (Rudaria) la 36,22 km
In mare parte filmand in ploaie si sub umbrela, am vizitat cele douazeci si doua de mori de apa cu roata orizontala, aflate in valea paraului Rudaria. Unele dintre aceste mori construite din lemn, sunt inca folosite si azi. In 1874 existau inca cincizeci de astfel de mori in localitatea Eftimie Murgu.
Taul Tapului, Portile Inchise - Muntii Retezat la 52,38 km
Una dintre cele mai speciale poteci de creasta din Muntii Retezat sunt Portile Inchise.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Crovurile Medved si al Porcului la 2,61 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Varful Judele la 47,39 km. Varful Judele
Ansamblul de mori din Mehadica la 20,72 km. Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Poiana Pelegii la 47,83 km. Poiana Pelegii
Biserica din Inelet la 2,78 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Varful Domogledul Mare la 15,47 km. Varful Domogledul Mare

Comentarii

  • Oare ce gandesc taximetristii din apropierea Portii Schei despre noi? Cred ca se distreaza de minune, in timp ce asteapta clientii.
  • Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
  • Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona. Munti intregi rasi si parca tot pamantul este intors pe dos.
  • Nice.
  • Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.
  • Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • Parcul cel mai fain din Cluj.
  • Frumoasa biserica.
  • Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.
  • N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele. Chiar daca efortul a fost sustinut, a meritat.
  • E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.
  • Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga. De sus totul e frumos, strajuita de Costila si Coltii Morarului, dar cand vezi ce serpentine are cararea.
  • Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
  • In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.
  • Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.
  • Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.
  • La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
  • Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.
  • Faina catarare.I
  • Asaltul final a fost un succes. In ciuda tehnicilor de camuflare folosite de inamic, fortificatia nu a rezistat prea mult ofensivei noastre.
  • Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Merita toti banii locatia propusa, si pentru setea sufletului, si pentru setea trupului.
  • Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.
  • Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Cracu Mare la 0,89 km, Inelet la 2,32 km, Prisacina la 3,4 km, Scarisoara la 3,93 km, Dobraia la 4,2 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.