Atractii turistice din apropiere
Gura Raului la 12,15 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar.
Rosen Garten la 17,25 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 25,66 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Melcii Doabrei (Pietrele Doabrei) - Brezoi, Muntii Lotrului la 40,7 km
Din drumul national dintre Sibiu si Ramnicu Valcea, din valea Oltului, se ramifica spre vest drumul national DN7A, si se indreapta catre Voineasa, respectiv lacul Vidra. Prima localitate este un oras mic, Brezoi, situat la confluenta raurilor Lotru si Olt.
Cheile Oltetului - Muntii Capatanii la 45,7 km
Am vrut sa mergem la schi in statiunea Ranca, care se afla langa drumul Transalpina, in muntii Parang. Din pacate, cantitatea mica de zapada nu a fost favorabila pentru schi, asa ca pe drumul de intoarcere am cautat altceva de facut.
Pestera Bolii - Banita la 46,52 km
Pestera Bolii se afla la 6 km distanta de Petrosani, spre nord, pe drumul care leaga tara Hategului de Valea Jiului. Pe aici trece calea ferata, care leaga cele doua parti ale judetului Hunedoara, si care are 66 de curbe si 8 tuneluri.
Cheile Banitei si Podul natural Banita la 47,19 km
Se spune despre acest loc ca putini oameni stiu despre el, dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, cei mai multi iubitori de drumetii au auzi de Cheile Banitei, au vazut fotografii facute aici, chiar daca nu toti au reusit sa ajunga aici.
Alte locuri
Via ferrata Rossloch Lacul Leopoldsteiner la 722.76 km
Traseul de via ferrata Rossloch, de dificultate D/E, se afla in varful peretelui de stanca Seemauer, care se ridica la 900 de metri deasupra lacului Leopoldsteiner, in partea vestica a grupului montan Hochschwab. Este destinat cataratorilor experimentati pe trasee de via ferrata, si reprezinta cireasa de pe tort pentru frumosul traseu Imparatul Franz Josef, avand in vedere ca cele doua trasee pot fi legate intre ele.
Pestera Vadu Crisului la 183.01 km
Pestera Vadu Crisului, cu o lungime totala de peste 1000 m, se afla in spectaculosul defileu al Crisului Repede. Este formata dintr-o galerie lunga, usor meandrata, care in prima parte pe langa nivelul activ mai are si un nivel superior, fosil.
Via ferrata din Peretele Zanelor Vadu Crisului la 183.62 km
In Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, pe malul drept al Crisului Repede, puteti gasi cea mai noua, in ordine cronologica (2015) a cincea ruta de via ferrata din Transilvania, de tip nou. Nu consider aici potecile traditionale asigurate, potecile alpine partial asigurate cu cablu de fier, sau canioanele echipate cu scari si punti de fier.
Pestera cu Cristale din Mina Farcu la 174.37 km
In Muntii Padurea Craiului, langa Rosia, in mina de bauxita Farcu, in anul 1987, muncitorii au descoperit accidental o pestera. Era plina cu formatiuni de calcar, sub forma de cristale.
Lacul Nimanui Miercurea Ciuc la 167.69 km
Trecerea timpului (time lapse), amurg la Lacul Nimanui. Miercurea Ciuc si muntele Sumuleu pot fi vazute in fundal.