Poze atractii turistice din apropiere
Concretiunile sferoidale de la Feleac (02.11.2007 - 18 poze) la 29,95 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langa Feleac se mai numesc si ouale de Feleac. Un geolog roman le-a dat denumirea de trovanti.
Gradina Zmeilor - Galgau Almasului (13.04.2009 - 20 poze) la 34,41 km
Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la 9 km sud de Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim un adevarat monument al naturii, Gradina Zmeilor. Este un loc bizar, cu stanci uriase, intr-o dezordine extraordinara.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Via ferrata Grota lui Hili - Cheile Turzii la 46,64 km
In timp ce prima data am parcurs traseul de via ferrata din Cheile Turzii inainte de masa, de data asta am urcat in luminile soarelui care apunea. Stancile imbracate in rosu au creat o atmosfera deosebita, si am putut admira apusul de soare de pe varful traseului. Cu toate acestea, prefer mai mult rasaritul, deoarece dureaza mai mult. :-)
Via ferrata Valea Hodoaba - Suncuius la 56,58 km
Via ferrata Valea Hodoaba este cel mai scurt, dar si cel mai usor traseu oficial de via ferrata din Romania. Se afla in Muntii Padurea Craiului, langa Suncuius, pe malul stang al raului Crisul Repede.
Via ferrata din Peretele Zanelor - Vadu Crisului la 59,57 km
In Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, pe malul drept al Crisului Repede, puteti gasi cea mai noua, in ordine cronologica a cincea ruta de via ferrata din Transilvania, de tip nou. Nu consider aici potecile traditionale asigurate, potecile alpine partial asigurate cu cablu de fier, sau canioanele echipate cu scari si punti de fier.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Laguna Albastra la 0,32 km
Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Aici, sub Dealul Zalagosi, se afla fosta Mina Bagara, zona din care sa extras piatra si caolin.
Lacul Stiucilor la 47,42 km. Lacul Stiucilor - Sacalaia
Biserica reformata la 12,91 km.
Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic.
Crucea Granicerului la 15,84 km. Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Stejarisul de balta Panic la 42,64 km. Stejarisul de balta Panic
Buteasa la 48,77 km.
Buteasa
Comentarii
Parcul cel mai fain din Cluj.O plimbare scurta pana la marginea orasului. Multumim.Dupa ce mi-am lasat masina in poiana de langa pod, am pornit pe drumul de caruta, paralel cu raul Mures, pana in apropierea stancii. Aici trebuie sa trecem calea ferata, atentie la poteca batuta, si la tren.De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.E Harghita 40 GeoKret.Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in
apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un
drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la
drumul national DN75, unde exista si un indicator.Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza. Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.Florin, Lumi si usmile. Nice place.Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului. Lacul m-a fascinat prin culoarea sa de smarald.Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).Nice.Usor de pus mana pe ea :-). N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.