Atractii turistice din apropiere
Barajul Vidraru la 0,88 km
Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Canionul Valea lui Stan la 1,04 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Poarta de Piatra la 20,83 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Mina parasita - Piciorul Lespezilor la 21,59 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita.
Circuit Cozia (48 poze) la 22,4 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Varful Cozia la 22,4 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Canionul Valea lui Stan la 0,07 km
Valea lui Stan se afla in apropierea lacului Vidraru, la sud-vest de acesta, in Muntii Fruntii. Cei care au vizitat deja Canionul Sapte Scari vor aprecia si acest canion amenajat.
Canionul Valea lui Stan iarna la 1,19 km
Valea lui Stan este foarte spectaculoasa si in timpul iernii. Totodata, daca paraul este inghetat, iar gheata este acoperita de un strat de zapada, parcurgerea canionului devine mult mai rapida si mai usoara.
Cetatea Poenari - Cheile Argesului la 1,67 km
Cetatea Poenari se afla pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, pe partea vestica a drumului Transfagarasean, in valea Argesului, la aproximativ 4 km de barajul lacului Vidraru. La cetate, construita pe varful unui munte, se ajunge pe trepte de beton.
Melcii Doabrei (Pietrele Doabrei) - Brezoi, Muntii Lotrului la 29,05 km
Din drumul national dintre Sibiu si Ramnicu Valcea, din valea Oltului, se ramifica spre vest drumul national DN7A, si se indreapta catre Voineasa, respectiv lacul Vidra. Prima localitate este un oras mic, Brezoi, situat la confluenta raurilor Lotru si Olt.
Alte locuri
Cheile Banitei si Podul natural Banita la 102.4 km
Se spune despre acest loc ca putini oameni stiu despre el, dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, cei mai multi iubitori de drumetii au auzi de Cheile Banitei, au vazut fotografii facute aici, chiar daca nu toti au reusit sa ajunga aici.
Canionul si cascada Sapte Scari Muntele Piatra Mare la 83.29 km
Cheile Sapte Scari sunt cele mai mari si spectaculoase chei din masivul Piatra Mare. Canionul ingust are o lungime de 160 m, si pe o diferenta de nivel de 58 m include 7 cascade si mai multe caderi de apa mai mici.
Cheile Rasnoavei Via ferrata mare la 73.18 km
Cel mai primejdios, dar totodata unul dintre cele mai frumoase trasee de via ferrata din Romania, respectiv Europa de Est, se afla in Cheile Rasnoavei, Muntii Postavaru.Lungimea traseului este de 450 m, diferenta de nivel 220 m.
Via ferrata Schulter Anstieg Hoher Dachstein la 874.96 km
Pe varful Hoher Dachstein se poate urca pe doua trasee de via ferrata. Randkluft este un traseu mai scurt, dar poate fi accesat doar peste un ghetar plin cu fisuri.