Atractii turistice din apropiere
Barajul Vidraru la 0,88 km
Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Canionul Valea lui Stan la 1,04 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Poarta de Piatra la 20,83 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Mina parasita - Piciorul Lespezilor la 21,59 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita.
Circuit Cozia (48 poze) la 22,4 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Varful Cozia la 22,4 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Canionul Valea lui Stan la 0,07 km
Valea lui Stan se afla in apropierea lacului Vidraru, la sud-vest de acesta, in Muntii Fruntii. Cei care au vizitat deja Canionul Sapte Scari vor aprecia si acest canion amenajat.
Canionul Valea lui Stan iarna la 1,19 km
Valea lui Stan este foarte spectaculoasa si in timpul iernii. Totodata, daca paraul este inghetat, iar gheata este acoperita de un strat de zapada, parcurgerea canionului devine mult mai rapida si mai usoara.
Cetatea Poenari - Cheile Argesului la 1,67 km
Cetatea Poenari se afla pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, pe partea vestica a drumului Transfagarasean, in valea Argesului, la aproximativ 4 km de barajul lacului Vidraru. La cetate, construita pe varful unui munte, se ajunge pe trepte de beton.
Melcii Doabrei (Pietrele Doabrei) - Brezoi, Muntii Lotrului la 29,05 km
Din drumul national dintre Sibiu si Ramnicu Valcea, din valea Oltului, se ramifica spre vest drumul national DN7A, si se indreapta catre Voineasa, respectiv lacul Vidra. Prima localitate este un oras mic, Brezoi, situat la confluenta raurilor Lotru si Olt.
Alte locuri
Handeckfallbrücke, Gelmerbahn, Gelmersee Elvetia la 1264.3 km
Poteca care porneste din parcarea funicularului Gelmerbahn ocoleste cascada Handeckfall. Dar merita sa coborati cativa pasi de la statia de jos a funicularului, pentru a ajunge la podul suspendat Handeckfallbrücke.
Cheile Rinului Flims, Elvetia la 1188.7 km
Raul Rin (in germana Rhein) isi are originea in cantonul Graubünden din Elvetia, la Oberalppass, apoi, dupa un parcurs de 1324 km, se varsa in Marea Nordului, la Rotterdam in Olanda. In cheile Rinului, cunoscute si sub numele de Grand Canyon elvetian (in limba retoromana Ruinaulta), raul se intinde pe o lungime de 14 km, serpuind printre pereti albi de 350 m inaltime.
Via ferrata Rio Sallagoni Drena, Italia la 1064.03 km
Traseele de via ferrata din zona sunt amenajate pe pereti de stanca expuse unui soare arzator. Via ferrata Rio Sallagoni insa ne conduce prin cheile adanci ale unui parau, deasupra apei si cascadelor, ajungand in cele din urma la castelul Drena.
Valea, podul, lacul si ghetarul Trift Gadmen, Elvetia la 1261.63 km
In timpul drumetiei din valea Trift am avut parte de o vreme innorata si mohorata, cu ploaie intermitenta. Aici se afla podul Trift, lung de 170 m, cel mai lung pod suspendat pedestru din Alpii Elvetieni, la o inaltime de 100 m deasupra lacului glaciar Trift.
Punct de belvedere Muntele Iacob Mecsek-Vest la 508.85 km
Muntele Iacob este una dintre destinatiile populare de excursie din Mecsek-Vest, avand o inaltime de 592 m. Pe varful sau se afla ruinele unei manastiri pauline si un turn de observatie.