Videoclipuri cu locatii din apropiere
Via ferrata Grota lui Hili - Cheile Turzii la 24,32 km
In timp ce prima data am parcurs traseul de via ferrata din Cheile Turzii inainte de masa, de data asta am urcat in luminile soarelui care apunea. Stancile imbracate in rosu au creat o atmosfera deosebita, si am putut admira apusul de soare de pe varful traseului.
Via ferrata Pietrele Negre - Muntii Bihor la 57,01 km
Pietrele Negre se afla in Muntii Bihor, in apropiere de Saua Vartop, la vest de aceasta. Este interesant faptul ca localnicii (daca am inteles corect) nu cunosc aceasta denumire, ci folosesc numele de Piatra Buna pentru aceasta stanca spectaculoasa.
Pestera Meziad - Muntii Padurea Craiului la 74,59 km
Pestera Meziad se afla pe teritoriul satului Meziad, la 22 km nord de Beius, in Muntii Padurea Craiului. Este una dintre primele pesteri turistice amenajate, descoperirea pesterii fiind asociata numelui exploratorului si scriitorului de specialitate Czárán Gyula.
Alte locuri
Pestera Hotilor (Tolvajos) Apata la 170.72 km
Pestera Hotilor, situata in Defileul Oltului de la Racos, se afla la izvorul paraului Tepeu. Din apa izvorului carstic, care iese din pestera, provine una dintre ramurile paraului.
Cheile Varghisului iarna la 169.29 km
Am pornit sa admir stalagmitele de gheata din Cheile Varghisului. Daca cineva ajunge aici la sfarsitul iernii, poate observa stalagmite de gheata de un metru inaltime in partea de intrare a Pesterii Mari de la Meresti (cunoscuta astazi sub numele de Pestera Orban Balazs).
Cascada Borov Kamak Zgorigrad, Vratsa la 372.11 km
Poteca eco Vratsa incepe de langa localitatea Zgorigrad, situata la 6 km de orasul Vratsa din Bulgaria, si se termina la cabana Parshevitza. Este cunoscuta si sub numele de poteca eco Zgorigradska sau Borov Kamak.
Cascadele Krushuna Krushuna la 384.59 km
Cascadele Krushuna sunt o serie de cascade formate in travertin. Se afla aproape de satul Krushuna, nu departe de orasul Lovech.
Via ferrata Casa Zmeului (Castelul Zanelor) Vadu Crisului la 84.24 km
La sud de Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, se afla Defileul Vadu Crisului, o portiune a raului Crisul Repede ingustata intre pereti de stanca. In Evul Mediu, aici se desfasura o intensa activitate de transport cu pluta, aici trecea transportul de sare si lemn catre Ungaria.