Poze: Pestera Sugo - Muntii Giurgeu

65022034350
65022064351
65022094352
65022104353
65022124354
65022144355
65022154356
65022194357
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 21 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Pesteri - Muntii Giurgeu
28.09.2003. Copyright © 2003 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 78 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Pestera Sugau, Galeria fosila nr. 2
Pestera Sugau, Galeria fosila nr. 2 (08.07.2007 - 15 poze) la 0 km
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu (05.06.2006 - 60 poze) la 0 km
Pestera Sugau se afla la baza vestica a Muntelui Piatra Sipos 1566 m, la altitudinea de 1064 m. Complexul endocarstic se compune din patru nivele de galerii, cu o dezvoltare totala de 1021 m si o denivelare de -60 m.
Cabana speo Sugo - Muntii Giurgeu
Cabana speo Sugo - Muntii Giurgeu (05.06.2006 - 12 poze) la 0 km
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu (13.09.2003 - 23 poze) la 0 km
Piatra Sipos, Izvorul Oltului - Muntii Giurgeu
Piatra Sipos, Izvorul Oltului - Muntii Giurgeu (26.04.2008 - 20 poze) la 2,12 km
Muntele Negru, Izvorul Muresului - Muntii Giurgeu
Muntele Negru, Izvorul Muresului - Muntii Giurgeu (26.04.2008 - 20 poze) la 3,02 km
Ciofronca - Muntii Hasmas
Ciofronca - Muntii Hasmas (19.11.2011 - 24 poze) la 9,45 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 13,46 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic la 15,86 km
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua. Cu toate acestea, am ratat cu cateva minute apusul.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 15,88 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Pestera Sugau la 0 km
Pestera Sugau este o rezervatie speologica, care se afla in muntele Sipos, muntii Giurgeului, la nord de localitatea Voslobeni. Formata intr-o lentila de calcar, are patru nivele si o lungime totala de 1021 m - Cavitatea a fost descoperita in 1934.
Varful Trei Pietre la 22,05 km. Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, in rest nemarcat.
Muntele Fratele la 12,55 km. Muntele Fratele
Prevarful Ciudomir la 38,15 km. Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Cariera Vacaresti la 25,41 km. Cariera Vacaresti
Podul Ligat la 36,41 km. Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat.

Comentarii

  • 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
  • Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.
  • Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
  • N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
  • Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.
  • Nice.
  • Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.
  • De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • O plimbare prin parc in drum spre casa.
  • Am luat-o pe calea directa. Adica in sus.
  • N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).
  • La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
  • Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.
  • Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.
  • Foarte interesanta locatia, super idee.
  • Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.
  • A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
  • Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
  • Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. In perioada 1940-1944 Ungaria a edificat Linia Arpad.
  • Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Am depus geokretul geokopacz03.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Visafolio la 4,15 km, Voslabeni la 5,7 km, Valea Stramba la 5,91 km, Covacipeter la 6,02 km, Izvoru Muresului la 6,08 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.