Poze: Babele Gurghiului, Varful Batrana - Muntii Gurghiului

64018644800
48018676401
64018724802
48018756403
64018764804
48018776405
48018786406
64018794807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 16 poze in total. >>>
Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci. Se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in muntii Gurghiului, in apropierea varfului Batrana. S-au format prin erodarea eoliana diferentiata a diferitelor straturi geologice in care sunt sculptate.
[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Gurghiului
08.06.2008. Copyright © 2008 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 66 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Cascada termala - Muntii Gurghiului
Cascada termala - Muntii Gurghiului (08.06.2008 - 4 poze) la 8,09 km
Varful Baesul - Toplita
Varful Baesul - Toplita (30.04.2010 - 16 poze) la 10,11 km
Stanca Mesei - Muntii Gurghiului
Stanca Mesei - Muntii Gurghiului (13.09.2011 - 10 poze) la 20,71 km
Casoaia lui Ladas si Pestera Zmeului Androneasa
Casoaia lui Ladas si Pestera Zmeului Androneasa (21.04.2014 - 24 poze) la 22,5 km
Pestera in mulaj - Muntii Calimani
Pestera in mulaj - Muntii Calimani (08.07.2006 - 12 poze) la 22,5 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 24,81 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Cu rachete de zapada in valea paraului Tihu - Rastolita la 30,23 km
Ne-am intalnit cu cautatori de geoascunzisuri din Gheorgheni, Miercurea Ciuc si Targu Mures in Rastolita. Am intrat in Muntii Calimani cu o masina off-road, de-a lungul paraurilor Rastolita si Tihu. Asa cum s-a dovedit, drumul forestier bine batatorit poate fi parcurs si cu masina mica pe o distanta considerabila.
Parada baloanelor cu aer cald 2015 - Campu Cetatii la 30,57 km
In acest an, la Campu Cetatii, a fost organizata a zecea oara parada baloanelor cu aer cald. Din pacate, vremea a fost favorabila zborului doar sambata dimineata si seara.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Babele Gurghiului la 0 km
Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. S-au format prin erodarea eoliana diferentiata a diferitelor straturi geologice in care sunt sculptate.
Observatorul Cuibul de Vultur la 38,34 km. Observatorul Cuibul de Vultur - Ocna de Jos
Stanca Calului la 27,78 km. Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Fereastra de sub Casoaia la 22,79 km. Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca.
Podul suspendat nou la 40,82 km. Podul suspendat nou - Cheile Bicajelului
Biserica catolica Calugareni la 40,48 km. Biserica catolica Calugareni

Comentarii

  • Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.
  • Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.
  • Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
  • Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
  • Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.
  • Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am luat GeoKrety-ul Harghita 40, si am pus o bratara de la Felsziget de anul asta.
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.
  • Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.
  • Relativ frumoasa vreme, mersi.
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • nu aveam GPS cand umblam pe acolo.E un loc extraordinar.
  • Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
  • Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.
  • Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.
  • Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.
  • Searched and founded. Lucky with my children.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Calnaci la 5,22 km, Preluca la 6,04 km, Zapodea la 6,72 km, Fagetel la 6,84 km, Galautas-Parau la 7,42 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.