Poze: Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta

640d_76104800
640d_76114801
640d_7612_j1_cariera4802
640d_76134803
480d_76156404
640d_76564805
640d_7657_j2_verde4806
640d_76594807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 16 poze in total. >>>
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Nemira
17.06.2012. Copyright © 2012 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 66 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga (17.06.2012 - 18 poze) la 0,38 km
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti (13.05.2012 - 12 poze) la 7,1 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Sfinxul si cascada Bucias
Sfinxul si cascada Bucias (13.05.2012 - 12 poze) la 16,51 km
Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica
Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica (26.10.2013 - 16 poze) la 19,9 km
Cascada Putnei
Cascada Putnei (27.05.2010 - 17 poze) la 35,27 km
Cascada Putnei a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea.
Cheile Tisitei
Cheile Tisitei (27.05.2010 - 40 poze) la 37,64 km
Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja.
Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau
Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau (04.06.2012 - 17 poze) la 39,53 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cascadele de la Cariera Velnita - Targu Ocna la 0,17 km
Pornind de la cariera Velnita, un drumet montan obisnuit cu explorarea si terenul greu, va descoperi un adevarat paradis de cascade. In partea superioara a carierei, se unesc vaile a doua parauri.
Partia Ski Gyimes - Lunca de Sus la 56,94 km
Partia de schi Ski Gyimes se afla in Lunca de Sus, imediat langa drumul principal. Are o lungime de 800 m, iar diferenta de nivel este de 160 m. Doua teleschiuri urca la o altitudine de 1060 m deasupra nivelului marii.
Urcare pe Sumuleul Mare iarna, din Sumuleu Ciuc la 58,53 km
Prima mea incercare cu o camera sport.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Cascadele de la cariera Velnita la 0,17 km
Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor.
Biserica reformata la 47,15 km. Biserica reformata fortificata din Turia de Sus a fost construita in secolul al XVI-lea, in stil neogotic.
Faleza raului Trotus la 21,77 km. Faleza raului Trotus - Comanesti
Cetatea Haiducilor la 23,08 km. Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana la 41,03 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
Fantana Vestita la 41,08 km. Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.

Comentarii

  • Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Asa ca cine nu are sa-i foloseasca.
  • I had a 15km afternoon walk, started from Cluj. Went to Feleac, but not on european road, other road, trekking.
  • Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
  • Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
  • Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.
  • Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
  • In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.
  • Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Parcul cel mai fain din Cluj.
  • Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.
  • Locurile sunt superbe si merita vazute. Excursia cu prietenii mei i3senii a continuat si am ajuns si in acest loc mirific.
  • Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
  • Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.
  • Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.
  • Din scurt? Am anuntat tura acum o luna, pe data de 23 februarie.
  • Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. https://www.
  • Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • Relativ frumoasa vreme, mersi.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Ciresoaia la 2,61 km, Poieni la 4,13 km, Targu Ocna la 4,32 km, Calcai la 4,69 km, Ferestrau-Oituz la 4,93 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.