Videoclipuri cu locatii din apropiere
Dino Parc Rasnov la 22,28 km
Pe 12 iunie 2015, la Rasnov, s-a deschis unul dintre cele mai mari parcuri de dinozauri preistorici din regiune, unde putem vedea 45 de dinozauri de marime naturala. Facilitatea se afla chiar langa Cetatea Rasnov, care este unul dintre cele mai bine conservate cetati taranesti sasesti din Transilvania.
Cheile Rasnoavei - Via ferrata mica la 24,61 km
In ultimele zile a nins, astfel incat am escaladat cele doua trasee de via ferrata din Cheile Rasnovului in conditii de iarna. In timp ce partea de jos a traseului cu dificultate extrema Via ferrata mare era uscata, in partea superioara am gasit deja zapada si gheata.
Cheile Rasnoavei - Via ferrata mare la 24,63 km
Cel mai primejdios, dar totodata unul dintre cele mai frumoase trasee de via ferrata din Romania, respectiv Europa de Est, se afla in Cheile Rasnoavei, Muntii Postavaru.Lungimea traseului este de 450 m, diferenta de nivel 220 m.
Cascada Valea Spumoasa - Muntii Bucegi la 27,37 km
Accesul la cascada Valea Spumoasa se face din orasul Busteni. Punctul de plecare este statia inferioara a telecabinei care urca la cabana Babele.
Alte locuri
Pestera Muierilor Baia de Fier la 119.16 km
Daca tot eram langa Baia de Fier, ne-am catarat si pe stanca care ascunde Pestera Muierilor. Intre doua trasee de via ferrata am participat si la una dintre vizitele ghidate ale pesterii, care se organizeaza la fiecare ora.
Handeckfallbrücke, Gelmerbahn, Gelmersee Elvetia la 1305.32 km
Poteca care porneste din parcarea funicularului Gelmerbahn ocoleste cascada Handeckfall. Dar merita sa coborati cativa pasi de la statia de jos a funicularului, pentru a ajunge la podul suspendat Handeckfallbrücke.
Via ferrata Kaiser Franz-Josef Leopoldsteiner See la 822.91 km
Traseul de via ferrata, denumit dupa imparatul Franz-Josef I, se afla pe peretele de stanca Seemauer, care se inalta la 900 de metri deasupra lacului Leopoldsteiner, in partea vestica a grupului montan Hochschwab, la 4 km de orasul Eisenerz. Via ferrata a primit numele de la vechea poteca de vanatoare Kaisersteig, amenajata pentru imparatul austriac si rege maghiar Franz-Josef I la sfarsitul secolului al XIX-lea, ale carei urme pot fi observate si astazi.