Poze: Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare

102434796860
102434826861
102434886862
102434896863
102434906864
102434936865
102434996866
102435006867
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 12 poze in total. >>>
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Sunt cele mai mari si spectaculoase chei din intreg arealul Masivului Piatra Mare.

Au o lungime de 160 m si o diferenta de nivel de 58 m. Prima treapta a cascadei de jos in sus, are o inaltime de 8 m, urmata de alte 6 trepte, cea mai mare avand peste 35 m inaltime.

Sapte Scari adancite in calcare jurasice, pastreaza urmele evolutiei morfologice recente a intregului masiv. Epigeneza accelerata a determinat adancirea in conglomerate cretacice si apoi in calcare jurasice a paraului, avand ca rezultat formarea unor rupturi de panta (cele sapte cascade) ce se succed pe talveg (inaltimi de 2,5 - 15 m) si au la baza marmite.

Evolutia vaii s-a produs pe traseul complex al unei retele de falii si diaclaza, ce au deschis conditii pentru aparitia unor tuburi de presiune din care se pastreaza marmitele laterale etajate pe versanti, de varsta cuaternara.
[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Piatra Mare
16.03.2004. Copyright © 2004 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 66 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare
Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare (09.06.2006 - 30 poze) la 0 km
Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare
Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare (15.06.2005 - 12 poze) la 0 km
Prapastia Ursului - Muntii Piatra Mare
Prapastia Ursului - Muntii Piatra Mare (03.04.2009 - 10 poze) la 0,5 km
Piatra Mare
Piatra Mare (29.06.2003 - 10 poze) la 1,69 km
Varful Piatra Mare si imprejurimi
Varful Piatra Mare si imprejurimi (11.09.2020 - 24 poze) la 1,8 km
Cabana Piatra Mare - Varful Piatra Mare - Babele - Sura de Piatra.
Varful Piatra Mare - Muntii Piatra Mare
Varful Piatra Mare - Muntii Piatra Mare (09.06.2006 - 24 poze) la 1,89 km
Varful Piatra Mare - Muntii Piatra Mare
Varful Piatra Mare - Muntii Piatra Mare (15.06.2005 - 18 poze) la 1,89 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Canionul si cascada Sapte Scari - Muntele Piatra Mare la 0,09 km
Cheile Sapte Scari sunt cele mai mari si spectaculoase chei din masivul Piatra Mare. Canionul ingust are o lungime de 160 m, si pe o diferenta de nivel de 58 m include 7 cascade si mai multe caderi de apa mai mici. Cheile pot fi parcurse pe platforme si scari metalice.
Statiunea de schi - Poiana Brasov - Muntii Postavarul la 6,95 km
Soare stralucitor si senzatie de Austria pe partiile impecabile ale paradisului de schi Poiana Brasov deasupra Brasovului. Baie de soare, cafea si bauturi racoritoare pe terasa cabanei Julius Römer.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Canionul Sapte Scari la 0,17 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie.
Lacul Scropoasa la 33,12 km. Lacul Scropoasa
Varful Caldarii Ocolite la 33,71 km. Varful Caldarii Ocolite
Stanca Veczer la 20,41 km. Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd.
Padina Sindileriei la 30,94 km. Padina Sindileriei
Varful Omu la 19,97 km. Varful Omu, Munti Bucegi.

Comentarii

  • Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.
  • Asaltul final a fost un succes. In ciuda tehnicilor de camuflare folosite de inamic, fortificatia nu a rezistat prea mult ofensivei noastre.
  • O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Din pacate nu am facut poze.
  • Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.
  • O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.
  • Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.
  • Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • Foarte frumos fotoreportaj. Poti sa ne dai amanunte legate de posibilitatea de a vizita interiorul palatului.
  • De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
  • Am luat-o pe calea directa. Adica in sus.
  • Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.
  • Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.
  • Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
  • O plimbare prin parc in drum spre casa.
  • Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • Parcul cel mai fain din Cluj.
  • Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Este primul ca punct de belvedere si ca accesari.
  • In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.
  • Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • Frumoasa biserica.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Timisu de Jos la 2,2 km, Timisu de Sus la 6,74 km, Sacele la 7,06 km, Poiana Brasov la 7,75 km, Predeal la 8,66 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.