Poze: Imprejurimile orasului Covasna

64043634800
64043644801
64043674802
64043694803
64043704804
64043714805
64043734806
64043774807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 24 poze in total. >>>
Cetatea Zanelor, Planul inclinat Covasna-Comandau.
[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Vrancei
12.09.2011. Copyright © 2011 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 58 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Comandau
Comandau (11.09.2011 - 10 poze) la 8,82 km
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna (20.08.2007 - 5 poze) la 21,76 km
Cheile Tisitei
Cheile Tisitei (27.05.2010 - 40 poze) la 27,1 km
Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja.
Cascada Putnei
Cascada Putnei (27.05.2010 - 17 poze) la 31,34 km
Cascada Putnei a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea.
Ciupercile de piatra de pe Plaiul Henter
Ciupercile de piatra de pe Plaiul Henter (25.05.2008 - 12 poze) la 32,61 km
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc (25.05.2008 - 12 poze) la 32,91 km
Fort - Vama Buzaului
Fort - Vama Buzaului (11.05.2010 - 8 poze) la 33,3 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 32,91 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Canionul si cascada Sapte Scari - Muntele Piatra Mare la 53,36 km
Cheile Sapte Scari sunt cele mai mari si spectaculoase chei din masivul Piatra Mare. Canionul ingust are o lungime de 160 m, si pe o diferenta de nivel de 58 m include 7 cascade si mai multe caderi de apa mai mici. Cheile pot fi parcurse pe platforme si scari metalice.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Cetatea Zanelor la 0,09 km
Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Cetatea este formata dintr-o acropola si mai multe terase, toate inconjurate de ziduri de piatra.
Castelul Szentkereszty la 34,76 km. Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Varful Rachitis la 36,41 km. Varful Rachitis
Parcul Arpad la 24,88 km. Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume.
Poiana Butuci la 12,49 km. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Rezervatia Valea Iadului la 33,95 km. Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia.

Comentarii

nu aveam GPS cand umblam pe acolo.E un loc extraordinar.
Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Panorama te compenseaza pentru oboseala depusa la urcare.
Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona. Munti intregi rasi si parca tot pamantul este intors pe dos.
Asaltul final a fost un succes. In ciuda tehnicilor de camuflare folosite de inamic, fortificatia nu a rezistat prea mult ofensivei noastre.
Foarte spectaculos loc. Multumesc.
Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.
In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.
Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
Foarte interesanta locatia, super idee.
Din scurt? Am anuntat tura acum o luna, pe data de 23 februarie.
In pe, out picture.
Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza.
De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.
Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Este primul ca punct de belvedere si ca accesari.
Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.
In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.
Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am luat GeoKrety-ul Harghita 40, si am pus o bratara de la Felsziget de anul asta.
Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.
In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Covasna la 4,17 km, Chiurus la 5,02 km, Papauti la 7,28 km, Zabala la 7,68 km, Pachia la 8,01 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.