Atractii turistice din apropiere
Cascada Bucias la 0 km
Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha.
Varful Magura Casinului la 2,73 km
Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
Crucea Ciobanului - Poiana Sarata la 8,18 km
Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Cascada Cernica la 11,05 km
Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Cascada Caraslau la 12,16 km
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz.
Piatra Ucigasul la 12,22 km
Piatra Ucigasul - Gyilkos, in maghiara - apare doar pe unele harti,
nefiind cunoscuta in zona de prea multa lume, desi la baza dealului pe
care se afla este un (alt geo)obiectiv turistic mai cunoscut, Cascada
Caraslau.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Cascadele de la Cariera Velnita - Targu Ocna la 16,67 km
Pornind de la cariera Velnita, un drumet montan obisnuit cu explorarea si terenul greu, va descoperi un adevarat paradis de cascade. In partea superioara a carierei, se unesc vaile a doua parauri.
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 52,61 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Partia SkiGyimes - Lunca de Sus la 66,25 km
Este bine cunoscut ca in Rimetea, datorita amplasarii satului la baza muntelui Piatra Secuiului, soarele rasare de doua ori. Dar foarte putini stiu ca in Lunca de Sus soarele apune de trei ori.
Alte locuri
Cheile Moara Dracului Campulung Moldovenesc la 169.38 km
Cheile Moara Dracului sunt relativ scurte, avand doar 60-70 m lungime. S-au format in dolomit de culoare galben, cenusie si alba, datorita activitatii paraului care strabate cheile, in urma eroziunii si a procesului de dizolvare specific calcarului.
Pestera Muierilor Baia de Fier la 240.63 km
Daca tot eram langa Baia de Fier, ne-am catarat si pe stanca care ascunde Pestera Muierilor. Intre doua trasee de via ferrata am participat si la una dintre vizitele ghidate ale pesterii, care se organizeaza la fiecare ora.
Via ferrata Casa Zmeului (Castelul Zanelor) Vadu Crisului la 324.7 km
La sud de Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, se afla Defileul Vadu Crisului, o portiune a raului Crisul Repede ingustata intre pereti de stanca. In Evul Mediu, aici se desfasura o intensa activitate de transport cu pluta, aici trecea transportul de sare si lemn catre Ungaria.