Videoclipuri cu locatii din apropiere
Traseul de aventura Via ferrata Grota Ursilor - Borsec la 66,16 km
Grota Ursilor din Borsec este o formatiune naturala imensa, presarata cu stanci si crapaturi adanci. Accesul la cavitatile pesterii se face printr-o serie de formatiuni inguste, asemanatoare unor canioane, care sunt inconjurate de molizi uriasi si stanci cu forme interesante.
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau la 75,36 km
Pietrele doamnei sunt inima, mintea, si sufletul. Primele doua ajuta la cunoasterea lumii doar in posesia cunostintelor (sunt accesibile cu echipament de escalada), deoarece emotiile si gandurile (cele doua turnuri de stanca) ascund realitatea (privelistea).
Alte locuri
Cascada Suchurum Karlovo la 493.36 km
Cascada Suchurum, cu o inaltime de 15 m, se afla la poalele muntilor Stara Planina, la 1 km nord de orasul Karlovo, in Bulgaria. Sub centrala hidroelectrica Karlovo, pe apa paraului Stara Reka.
Via ferrata Astragalus iarna Piatra Glodului, Munticelu la 91.18 km
Pe site-ul oficial Cheile Sugaului a fost publicata informatia despre noul traseu de tip via ferrata, denumit Astragalus. Aria protejata Natura 2000 Cheile Sugaului - Munticelu se afla in judetul Neamt, la granita cu judetul Harghita.
Pestera Muierilor Baia de Fier la 223.58 km
Daca tot eram langa Baia de Fier, ne-am catarat si pe stanca care ascunde Pestera Muierilor. Intre doua trasee de via ferrata am participat si la una dintre vizitele ghidate ale pesterii, care se organizeaza la fiecare ora.
Piatra Predicatorului Muntii Bodoc la 149.67 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Via ferrata Casa Zmeului (Castelul Zanelor) Vadu Crisului la 167.25 km
La sud de Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, se afla Defileul Vadu Crisului, o portiune a raului Crisul Repede ingustata intre pereti de stanca. In Evul Mediu, aici se desfasura o intensa activitate de transport cu pluta, aici trecea transportul de sare si lemn catre Ungaria.