Videoclipuri cu locatii din apropiere
Valea Balea sub zapada si Transfagarasanul iarna - Urcarea la 7,15 km
Muntii Fagarasului pot fi abordate cel mai usor dinspre nord, pe drumul Transfagarasan. Acest drum este accesibil (pe toata lungimea) doar in lunile de vara, dar de la statia Balea Cascada putem ajunge pana la Lacul Balea cu telecabina.
Canionul Valea lui Stan iarna la 23,83 km
Valea lui Stan este foarte spectaculoasa si in timpul iernii. Totodata, daca paraul este inghetat, iar gheata este acoperita de un strat de zapada, parcurgerea canionului devine mult mai rapida si mai usoara.
Canionul Valea lui Stan la 24,3 km
Valea lui Stan se afla in apropierea lacului Vidraru, la sud-vest de acesta, in Muntii Fruntii. Cei care au vizitat deja Canionul Sapte Scari vor aprecia si acest canion amenajat.
Cetatea Poenari - Cheile Argesului la 25,44 km
Cetatea Poenari se afla pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, pe partea vestica a drumului Transfagarasean, in valea Argesului, la aproximativ 4 km de barajul lacului Vidraru. La cetate, construita pe varful unui munte, se ajunge pe trepte de beton.
Alte locuri
Via ferrata Kaiser Franz-Josef Leopoldsteiner See la 774.66 km
Traseul de via ferrata, denumit dupa imparatul Franz-Josef I, se afla pe peretele de stanca Seemauer, care se inalta la 900 de metri deasupra lacului Leopoldsteiner, in partea vestica a grupului montan Hochschwab, la 4 km de orasul Eisenerz. Via ferrata a primit numele de la vechea poteca de vanatoare Kaisersteig, amenajata pentru imparatul austriac si rege maghiar Franz-Josef I la sfarsitul secolului al XIX-lea, ale carei urme pot fi observate si astazi.
Pestera Hotilor (Tolvajos) Apata la 83.68 km
Pestera Hotilor, situata in Defileul Oltului de la Racos, se afla la izvorul paraului Tepeu. Din apa izvorului carstic, care iese din pestera, provine una dintre ramurile paraului.