Atractii turistice din apropiere
Pestera cu Gheata - Borsec la 0,74 km
Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Mofeta - Borsec la 0,83 km
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Pestera cu Stalactite - Dealul Scaunul Rotund, Borsec, Muntii Giurgeu (24 poze) la 1,24 km
Pestera cu Stalactite din dealul Scaunul Rotund este cea mai lunga pestera formata in travertin din tara. Formarea sa a fost influentata in principal de un sistem deschis de diaclaze, care a fragmentat travertinul, contributia apelor pluviale infiltrate fiind esentiala in transportul si dizolvarea calcarului.
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec (12 poze) la 1,27 km
Grota Ursilor este de fapt o crapatura adanca in stanca, prin care trece o poteca. Localnicii au crezut mult timp ca este locuinta ursilor, de aici derivand si numele.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Traseul de aventura Via ferrata Grota Ursilor - Borsec la 1,29 km
Grota Ursilor din Borsec este o formatiune naturala imensa, presarata cu stanci si crapaturi adanci. Accesul la cavitatile pesterii se face printr-o serie de formatiuni inguste, asemanatoare unor canioane, care sunt inconjurate de molizi uriasi si stanci cu forme interesante.
Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 18,94 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Cascadele de pe paraul Lapos - Cheile Bicazului la 24,28 km
Unul dintre obiectivele turistice mai putin cunoscute ale Cheilor Bicazului, accesibile pe un traseu nemarcat, este seria de cascade de pe paraul Lapos. Paraul Lapos curge intre Piatra Cupas si Piatra Bardos, formand inainte de a se varsa in Paraul Bicaz, sub Piatra Altarului, cascade spectaculoase.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 24,32 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic la 24,33 km
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua. Cu toate acestea, am ratat cu cateva minute apusul.
Alte locuri
Via ferrata Schulter Anstieg Hoher Dachstein la 905.13 km
Pe varful Hoher Dachstein se poate urca pe doua trasee de via ferrata. Randkluft este un traseu mai scurt, dar poate fi accesat doar peste un ghetar plin cu fisuri.
Via ferrata Kaiser Franz-Josef Leopoldsteiner See la 811.93 km
Traseul de via ferrata, denumit dupa imparatul Franz-Josef I, se afla pe peretele de stanca Seemauer, care se inalta la 900 de metri deasupra lacului Leopoldsteiner, in partea vestica a grupului montan Hochschwab, la 4 km de orasul Eisenerz. Via ferrata a primit numele de la vechea poteca de vanatoare Kaisersteig, amenajata pentru imparatul austriac si rege maghiar Franz-Josef I la sfarsitul secolului al XIX-lea, ale carei urme pot fi observate si astazi.
Via ferrata Pietrele Negre Muntii Bihor la 230.39 km
Pietrele Negre se afla in Muntii Bihor, in apropiere de Saua Vartop, la vest de aceasta. Este interesant faptul ca localnicii (daca am inteles corect) nu cunosc aceasta denumire, ci folosesc numele de Piatra Buna pentru aceasta stanca spectaculoasa.
Piatra Predicatorului Muntii Bodoc la 108.03 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Cherven, oras fortificat medieval Bulgaria la 372.99 km
La aproximativ 30 km sud de orasul Ruse din Bulgaria, in Parcul Natural Rusenski Lom, se afla fortificatia medievala Cherven. Aceasta a fost initial o fortificatie bizantina din secolul al VI-lea, care a atins apogeul dezvoltarii sale in secolul al XIV-lea.