Poze: Varful Parangul Mare

10241311505760
10241320215761
10241424315762
10241424435763
10241424545764
10241443445765
Pagina nr. 1, pozele: 1-6, 16 poze in total. >>>
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Parang
30.08.2020. Copyright © 2020 - 2025 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8167 poze si 108 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Atractii turistice din apropiere

Parangul Mare
Parangul Mare la 0,11 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang.
Lacul Mandra - Muntii Parang
Lacul Mandra - Muntii Parang la 0,63 km
Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Saua Tecanu - Muntii Parang
Saua Tecanu - Muntii Parang la 0,84 km
Saua Tecanu
Varful Gemanarea - Muntii Parang
Varful Gemanarea - Muntii Parang la 1,24 km
Varful Gemanarea
Saua Gemanarea - Muntii Parang
Saua Gemanarea - Muntii Parang la 1,8 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Pestera Bolii - Banita
Pestera Bolii - Banita la 21,35 km
Pestera Bolii se afla la 6 km distanta de Petrosani, spre nord, pe drumul care leaga tara Hategului de Valea Jiului. Pe aici trece calea ferata, care leaga cele doua parti ale judetului Hunedoara, si care are 66 de curbe si 8 tuneluri.
Cheile Banitei si Podul natural Banita
Cheile Banitei si Podul natural Banita la 21,62 km
Se spune despre acest loc ca putini oameni stiu despre el, dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, cei mai multi iubitori de drumetii au auzi de Cheile Banitei, au vazut fotografii facute aici, chiar daca nu toti au reusit sa ajunga aici.
Via ferrata Spirala Muierilor, Creasta Pesterii, Marea Crapatura - Baia de Fier
Via ferrata Spirala Muierilor, Creasta Pesterii, Marea Crapatura - Baia de Fier la 23,48 km
Poate cea mai interesanta via ferrata dintre traseele de via ferrata din zona Baia de Fier este Spirala Muierilor. Dupa ce am parcurs-o, pot spune ca este a doua cea mai palpitanta via ferrata din Romania, dupa Via ferrata Mare de la Rasnov.
Pestera Muierilor - Baia de Fier
Pestera Muierilor - Baia de Fier la 23,5 km
Daca tot eram langa Baia de Fier, ne-am catarat si pe stanca care ascunde Pestera Muierilor. Intre doua trasee de via ferrata am participat si la una dintre vizitele ghidate ale pesterii, care se organizeaza la fiecare ora.

Comentarii

  • N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
  • Site-ul nostru permite postarea pozelor cu dimensiunea maxima a fisierului de 400 KB, latime sau inaltime maxima de 1024 pixeli. Recomandam publicarea pozelor cu latimea sau inaltimea minima de 640 pixeli.
  • In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2025 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Jiet la 12,97 km, Slatinioara la 13,39 km, Tirici la 14,72 km, Cimpa la 15,12 km, Rascoala la 15,85 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.