Poze: Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul

48022906400
48022916401
64022934802
64022944803
64022954804
64022984805
64022994806
64023024807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 10 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Postavarul
01.07.2008. Copyright © 2008 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 66 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Pestera cu lapte - Muntii Postavarul
Pestera cu lapte - Muntii Postavarul (19.06.2006 - 11 poze) la 3,09 km
Cavitate din Prapastia Lupului si Poarta Doamnei
Cavitate din Prapastia Lupului si Poarta Doamnei (19.06.2006 - 18 poze) la 4,93 km
Varful Postavarul - Muntii Postavarul
Varful Postavarul - Muntii Postavarul (13.05.2007 - 16 poze) la 5,55 km
Pestera din Valea Fundata iarna - Muntii Postavarul
Pestera din Valea Fundata iarna - Muntii Postavarul (06.03.2005 - 17 poze) la 6,22 km
Pestera din Valea Fundata - Muntii Postavarul
Pestera din Valea Fundata - Muntii Postavarul (29.04.2004 - 10 poze) la 6,22 km
Pestera Rasnoavei iarna - Muntii Postavarul
Pestera Rasnoavei iarna - Muntii Postavarul (05.03.2005 - 10 poze) la 7,21 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Statiunea de schi - Poiana Brasov - Muntii Postavarul la 5,17 km
Soare stralucitor si senzatie de Austria pe partiile impecabile ale paradisului de schi Poiana Brasov deasupra Brasovului. Baie de soare, cafea si bauturi racoritoare pe terasa cabanei Julius Römer.
Dino Parc Rasnov la 7,23 km
Pe 12 iunie 2015, la Rasnov, s-a deschis unul dintre cele mai mari parcuri de dinozauri preistorici din regiune, unde putem vedea 45 de dinozauri de marime naturala. Facilitatea se afla chiar langa Cetatea Rasnov, care este unul dintre cele mai bine conservate cetati taranesti sasesti din Transilvania.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Moara lui Serban la 0,24 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant. Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Moara lui Serban la 0,24 km. Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant.
Prapastia Ursului la 9,14 km. Prapastia Ursului - Piatra Mare
Biserica unitariana din Calnic la 38,96 km. Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric.
Babele la Sfat la 31 km. Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective.
Dealul Melcilor la 5,35 km. Dealul Melcilor

Comentarii

  • Foarte spectaculos loc. Multumesc.
  • N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).
  • Interesante piramide.
  • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.
  • Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.
  • Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.
  • Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.
  • Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.
  • Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.
  • Frumoasa biserica.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele. Chiar daca efortul a fost sustinut, a meritat.
  • Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Merita toti banii locatia propusa, si pentru setea sufletului, si pentru setea trupului.
  • Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
  • Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.
  • Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Le-am trimis si sub forma unui punct auxiliar, dar poate n-au ajuns.
  • Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.
  • Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
  • De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Poiana Brasov la 2,3 km, Brasov la 4,99 km, Cristian la 5,9 km, Ghimbav la 6,39 km, Timisu de Jos la 6,53 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.