Atractii turistice din apropiere
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau la 0,11 km
Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Cheile Zugreni la 5,54 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei (15 poze) la 5,55 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei (24 poze) la 8,01 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Pietrosu Bistritei la 8,01 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 19,23 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau la 0 km
Pietrele doamnei sunt inima, mintea, si sufletul. Primele doua ajuta la cunoasterea lumii doar in posesia cunostintelor (sunt accesibile cu echipament de escalada), deoarece emotiile si gandurile (cele doua turnuri de stanca) ascund realitatea (privelistea).
Cheile Moara Dracului - Campulung Moldovenesc la 4,83 km
Cheile Moara Dracului sunt relativ scurte, avand doar 60-70 m lungime. S-au format in dolomit de culoare galben, cenusie si alba, datorita activitatii paraului care strabate cheile, in urma eroziunii si a procesului de dizolvare specific calcarului.
Traseul de aventura Via ferrata Grota Ursilor - Borsec la 53,53 km
Grota Ursilor din Borsec este o formatiune naturala imensa, presarata cu stanci si crapaturi adanci. Accesul la cavitatile pesterii se face printr-o serie de formatiuni inguste, asemanatoare unor canioane, care sunt inconjurate de molizi uriasi si stanci cu forme interesante.
Via ferrata Astragalus iarna - Piatra Glodului, Munticelu la 72,35 km
Pe site-ul oficial Cheile Sugaului a fost publicata informatia despre noul traseu de tip via ferrata, denumit Astragalus. Aria protejata Natura 2000 Cheile Sugaului - Munticelu se afla in judetul Neamt, la granita cu judetul Harghita.
Alte locuri
Aareschlucht Meiringen-Innertkirchen, Elvetia la 1313.21 km
Aareschlucht este surducul raului Aare, lung de 1400 m, cu o adancime de 200 m, care se afla in apropierea localitatii Innertkirchen, Elvetia. Are doua intrari, una dinspre vest prin Meiringen, si una dinspre est prin Innertkirchen, prin care se poate ajunge in spectaculosul surduc.
Via ferrata din Peretele Zanelor Vadu Crisului la 236.2 km
In Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, pe malul drept al Crisului Repede, puteti gasi cea mai noua, in ordine cronologica (2015) a cincea ruta de via ferrata din Transilvania, de tip nou. Nu consider aici potecile traditionale asigurate, potecile alpine partial asigurate cu cablu de fier, sau canioanele echipate cu scari si punti de fier.
Traseul memorial Wild Ferenc Suhardul Mic la 74.16 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Cheile Varghisului iarna la 136.61 km
Am pornit sa admir stalagmitele de gheata din Cheile Varghisului. Daca cineva ajunge aici la sfarsitul iernii, poate observa stalagmite de gheata de un metru inaltime in partea de intrare a Pesterii Mari de la Meresti (cunoscuta astazi sub numele de Pestera Orban Balazs).