Videoclipuri cu locatii din apropiere
Morile de apa din Eftimie Murgu (Rudaria) la 18,71 km
In mare parte filmand in ploaie si sub umbrela, am vizitat cele douazeci si doua de mori de apa cu roata orizontala, aflate in valea paraului Rudaria. Unele dintre aceste mori construite din lemn, sunt inca folosite si azi. In 1874 existau inca cincizeci de astfel de mori in localitatea Eftimie Murgu.
Cheile Corcoaia - Gorj la 59,42 km
Cheile Corcoaia reprezinta unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Valea Cernei. Poate fi accesata cu masina, se afla la 43 km distanta de Baile Herculane, dintre care aproximativ 17 km drum de pietris. Partea spectaculoasa a cheilor are o lungime relativ scurta, de aproximativ 300 m.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Cascada Beusnita la 14,44 km
Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Apa cazand de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj pitoresc si unic.
Cetatea Caras la 23,6 km.
Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu.
Grota Talharilor la 38,79 km.
Grota Talharilor
Punct panorama Dealu Golului la 31,86 km.
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Cheile Armenisului la 35,75 km. Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Izvorul si stancariile de la Camana la 43,18 km. Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Comentarii
O plimbare scurta pana la marginea orasului. Multumim.
Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
Faina catarare.I
Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
Sorry, ai dreptate, nu m-am gindit.
Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza.
O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Am corectat descrierea.
Harabeck si Iris (UC Team).
In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.
Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
Parcul cel mai fain din Cluj.
Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).
Am depus geokretul geokopacz03.
Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Are de toate, inca nu e stricat, nu e prea departe, se poate ajunge usor.
Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan.
1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
Parca toata lumea e inghetata. Iarna s-a intors si in Depresiunea Trei Scaune.
Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.
De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Astept sa se deschida si biserica din vale, din apropierea monumentului sa o pot vizita.
O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Din pacate nu am facut poze.