Videoclipuri cu locatii din apropiere
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Piatra cu ceaun la 0 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. A doua formatiune, cea mai cunoscuta, este Piatra cu ceaun, denumita astfel din cauza unei adancituri din spatele stancii, care are forma unui ceaun aproape perfect.
Izvorul din Cherul Mociarului la 75,73 km. Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Varful Cotumba la 25,93 km.
Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Cetatea Turia la 69,24 km. Locul si urmele Cetatii Turia
Valea Garbea la 40,57 km.
Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus.
Cetatea Zanelor la 87,52 km.
Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna.
Podul medieval Soldanesti la 95,61 km.
Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea.
Lunca Mircesti la 63,01 km.
Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Viaductul feroviar Caracau la 45 km.
Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc - Ghimes, in perimetrul comunei Mihaileni, intre localitatile Livezi-Ciuc si Nadejdea.
Cetatea Comorii la 80,3 km.
In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
GK Hotel Szent Kristof la 68,21 km.
GeoKrety Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal.
Varful Viscolul la 39,01 km.
Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt.
Izvorul din paraul Pastravului la 74,23 km.
Din Ozunca-Bai un drum de pamant ne duce catre valea paraului Pastravului, loc unde se afla pe vremuri Baia cu pastravi, predecesorul statiunii Ozunca-Bai.
Stramtura Cozei la 80,03 km.
La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Grota Ursilor la 78,67 km.
Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Biserica ortodoxa din Radeana la 51,56 km.
Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
Curmatura Piciorul Schiop la 56,1 km.
Curmatura Piciorul Schiop - Masivul Ceahlau
Gorodisul la 51,3 km.
De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Biserica de la Kontumac la 26,31 km.
Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782.
Parcul Jozsias la 71,06 km.
Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
Mormantul reginei Reka la 90,38 km.
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.