Poze: Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau

64073054800
64073064801
64073084802
64073094803
64073104804
64073154805
64073164806
64073174807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 17 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Tarcau
04.06.2012. Copyright © 2012 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 58 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Muntii Tarcau
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Muntii Tarcau (04.06.2012 - 21 poze) la 0,57 km
Piatra cu ceaun - Muntii Tarcau
Piatra cu ceaun - Muntii Tarcau (04.06.2012 - 10 poze) la 0,97 km
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti (13.05.2012 - 12 poze) la 37,1 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului (06.09.2011 - 10 poze) la 37,97 km
Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus, Ghimes
Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus, Ghimes (21.06.2009 - 15 poze) la 38,44 km
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta (17.06.2012 - 0 poze) la 39,53 km
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga (17.06.2012 - 18 poze) la 39,87 km
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Partia Ski Gyimes - Lunca de Sus la 38,42 km
Partia de schi Ski Gyimes se afla in Lunca de Sus, imediat langa drumul principal. Are o lungime de 800 m, iar diferenta de nivel este de 160 m. Doua teleschiuri urca la o altitudine de 1060 m deasupra nivelului marii.
Brazi uriasi - Pasul Ilia, Ghimes la 40,96 km
Una dintre atractiile mai putin cunoscute din zona Ghimes sunt cele doua exemplare gigantice de brad obisnuit. Inaltimea lor este de 42 de metri, cu un diametru de 110 cm, respectiv 130 cm la inaltimea pieptului, iar varsta estimata este de 200-250 de ani.
Urcare pe Sumuleul Mare iarna, din Sumuleu Ciuc la 52,5 km
Prima mea incercare cu o camera sport.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Altarul la 0 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Altarul este cea de a treia stanca interesanta din seria celor din zona Stogul de piatra.
Canionul paraului Hemeius la 25,3 km. Canionul paraului Hemeius - Pagubeni
Lacul Iapa la 27,01 km. Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Viaductul Caracau la 44,6 km. Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct.
Manastirea Caraclau la 37,91 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, comuna Barsanesti.
Viaductul Ladok la 42,83 km. Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.

Comentarii

Interesante piramide.
Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.
Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
Great view.
De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului. Sunt locuri in tara noastra atat de interesante, din multe puncte de vedere, dar atat de putin cunoscute.
Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.
Nice.
Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap.
Sorry, ai dreptate, nu m-am gindit.
Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.
Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.
La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.
Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.
Foarte interesanta locatia, super idee.
Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Zemes la 4,62 km, Schitu Frumoasa la 5,89 km, Bolatau la 6,05 km, Cucuieti la 6,13 km, Solont la 7,86 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.