Videoclipuri cu locatii din apropiere
Lacul Nimanui - Miercurea Ciuc la 22,3 km
Trecerea timpului (time lapse), amurg la Lacul Nimanui. Miercurea Ciuc si muntele Sumuleu pot fi vazute in fundal.
Via ferrata Harghita-Madaras la 26,26 km
Filmare de amator pe Harghita Madaras, tinand o camera sport in mana in masina, si pe casca pe traseul escaladat. Am urcat pentru prima data in viata pe un traseu de via ferrata pe Stanca Seii, aproape de statiunea de schi Harghita Madaras. Am fost captivat imediat de aceasta activitate.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Surducul Varghisului la 0 km
La extremitatea nordica a Muntilor Persani-Rica, paraul Varghis a creat
una dintre cele mai spectaculoase chei din Carpatii Orientali. Cu fenomene exo- si endocarstice, urme ale asezarilor preistorice, o bogata fauna si flora, si o deosebita frumusete peisagistica.
Harghita Racu la 25,21 km. Harghita Racu
Biserica catolica la 24,64 km.
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Podul suspendat peste Olt la 25,78 km. Podul suspendat peste Olt - Baile Tusnad
Izvorul de apa minerala Lobogo la 11,73 km.
Izvorul de apa minerala Lobogo - Vlahita
Cetatea Rupea la 32,56 km.
Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea.
Comentarii
Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.
Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
Usor de pus mana pe ea :-).
Din scurt? Am anuntat tura acum o luna, pe data de 23 februarie.
We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.
La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
Site-ul nostru permite postarea pozelor cu dimensiunea maxima a fisierului de 400 KB, latime sau inaltime maxima de 1024 pixeli. Recomandam publicarea pozelor cu latimea sau inaltimea minima de 640 pixeli.
Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.
In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.
Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.
Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Panorama te compenseaza pentru oboseala depusa la urcare.
Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina. Drum accesibil si dinspre Caraclau spre stalpii metalici de energie electrica.
Harabeck si Iris (UC Team).
A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Este primul ca punct de belvedere si ca accesari.
De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza.
Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.
Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
Foarte interesanta locatia, super idee.
In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.