Videoclipuri cu locatii din apropiere
Cheile Varghisului iarna la 0,2 km
Am pornit sa admir stalagmitele de gheata din Cheile Varghisului. Daca cineva ajunge aici la sfarsitul iernii, poate observa stalagmite de gheata de un metru inaltime in partea de intrare a Pesterii Mari de la Meresti (cunoscuta astazi sub numele de Pestera Orban Balazs).
Lacul Nimanui - Miercurea Ciuc la 22,56 km
Trecerea timpului (time lapse), amurg la Lacul Nimanui. Miercurea Ciuc si muntele Sumuleu pot fi vazute in fundal.
Pestera Hotilor (Tolvajos) - Apata la 25,82 km
Pestera Hotilor, situata in Defileul Oltului de la Racos, se afla la izvorul paraului Tepeu. Din apa izvorului carstic, care iese din pestera, provine una dintre ramurile paraului.
Via ferrata iarna - Varful Seii la 26,54 km
Daca am retinut bine, aceasta este deja a sasea oara cand urc pe traseul de via ferrata amenajat pe stancile varfului Seii, in apropiere de Harghita Madaras. Desi prognoza meteo anunta vreme frumoasa, peisajul este acoperit de un cer innorat.
Alte locuri
Casa de pe raul Drina (Kućica na Drini) Bajina Bašta, Serbia la 530.49 km
Casa de pe raul Drina este o constructie unica din lemn, amplasata pe o stanca in mijlocul raului, aproape de Bajina Bašta, Serbia. Casa este situata la granita dintre Serbia si Bosnia-Hertegovina, aproape de linia de frontiera dintre cele doua tari.
Cheile Rasnoavei Via ferrata mica la 74.78 km
In ultimele zile a nins, astfel incat am escaladat cele doua trasee de via ferrata din Cheile Rasnovului in conditii de iarna. In timp ce partea de jos a traseului cu dificultate extrema Via ferrata mare era uscata, in partea superioara am gasit deja zapada si gheata.
Cetatea Poenari Cheile Argesului la 119.13 km
Cetatea Poenari se afla pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, pe partea vestica a drumului Transfagarasean, in valea Argesului, la aproximativ 4 km de barajul lacului Vidraru. La cetate, construita pe varful unui munte, se ajunge pe trepte de beton.
Piatra Predicatorului Muntii Bodoc la 35.22 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.