Poze: Cascada Putnei

48066496400
64085534801
64085544802
64085554803
64085564804
64085574805
64085584806
64085594807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 17 poze in total. >>>
Cascada Putnei a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea.

Importanta Cascadei Putnei consta in caracterul peisagistic si hidromorfologic. Datorat nu numai cascadei propriu-zise ci, si a cascadei parasite, ramasa suspendata pe malul stang, deasupra albiei Putnei, la circa 250 m in aval, ca urmare a proceselor tectonice cand o portiune din patul vechii albii s-a prabusit, iar vechiul curs a fost deviat.
[ En ] - [ Hu ] - Excursii - Muntii Vrancei
27.05.2010. Copyright © 2010 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 66 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Cheile Tisitei
Cheile Tisitei (27.05.2010 - 40 poze) la 4,33 km
Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja.
Sfinxul si cascada Bucias
Sfinxul si cascada Bucias (13.05.2012 - 12 poze) la 18,97 km
Imprejurimile orasului Covasna
Imprejurimile orasului Covasna (12.09.2011 - 24 poze) la 31,34 km
Cetatea Zanelor, Planul inclinat Covasna-Comandau.
Comandau
Comandau (11.09.2011 - 10 poze) la 31,37 km
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga (17.06.2012 - 18 poze) la 34,97 km
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta (17.06.2012 - 0 poze) la 35,27 km
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica
Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica (26.10.2013 - 16 poze) la 39,57 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cascadele de la Cariera Velnita - Targu Ocna la 35,42 km
Pornind de la cariera Velnita, un drumet montan obisnuit cu explorarea si terenul greu, va descoperi un adevarat paradis de cascade. In partea superioara a carierei, se unesc vaile a doua parauri.
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 55,32 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Urcare pe Sumuleul Mare iarna, din Sumuleu Ciuc la 76,06 km
Prima mea incercare cu o camera sport.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Cascada Putnei la 0,03 km
Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea, ca zona de management durabil.
Lacul Andreoaie la 41,03 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
Dealul Ursoaia la 46,47 km. Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Biserica romano-catolica din Poian la 37,22 km. In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica.
Parcul Jozsias la 36,45 km. Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
Cascada Nasolea la 49,47 km. Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada.

Comentarii

  • Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.
  • Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
  • Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Am depus geokretul geokopacz03.
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.
  • De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Astept sa se deschida si biserica din vale, din apropierea monumentului sa o pot vizita.
  • Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.
  • Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. In perioada 1940-1944 Ungaria a edificat Linia Arpad.
  • Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Foarte interesanta locatia, super idee.
  • Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Le-am trimis si sub forma unui punct auxiliar, dar poate n-au ajuns.
  • Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
  • Faina catarare.I
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • Logbook ud, necesita intretinere.
  • In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
  • Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Panorama te compenseaza pentru oboseala depusa la urcare.
  • Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.
  • Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Searched and founded. Lucky with my children.
  • Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Lepsa la 3,05 km, Coza la 5,96 km, Tulnici la 6,08 km, Gresu la 8,16 km, Paulesti la 8,18 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.