Poze: Culmea Pricopanului - Muntii Macin

Poze si video drumetii   Autentificare   Inregistrare - Selectati limba: - En - Hu -
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 61 poze in total. >>>
Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Drumetii - Muntii Macin
Copyright © 2010 - 2025 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8749 poze si 139 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Atractii turistice din apropiere

Fantana de leac
Fantana de leac la 0,05 km
Fantana de leac
Varful Vraju - Culmea Pricopanului
Varful Vraju - Culmea Pricopanului la 0,53 km
Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
Macin
Macin la 1,88 km
Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa - varsta aproximativa a muntilor Macin este de 250 milioane ani, fata de muntii Carpati in varsta de doar 35 mil ani.
Copacul lui Bezergheanu - Muntii Macinului
Copacul lui Bezergheanu - Muntii Macinului la 12,31 km
La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu.
Sub Pietrele Mariei - Muntii Macinului
Sub Pietrele Mariei - Muntii Macinului la 12,49 km
Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului.
Spinarea dinozaurului - Pietrele Mariei
Spinarea dinozaurului - Pietrele Mariei la 12,75 km
Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur.
Varful Cozluc - Muntii Macinului
Varful Cozluc - Muntii Macinului la 13,32 km
Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa.
Cheile Chediului - Muntii Macinului
Cheile Chediului - Muntii Macinului la 13,54 km
Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci).
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cascadele de la Cariera Velnita - Targu Ocna
Cascadele de la Cariera Velnita - Targu Ocna la 165,8 km
Pornind de la cariera Velnita, un drumet montan obisnuit cu explorarea si terenul greu, va descoperi un adevarat paradis de cascade. In partea superioara a carierei, se unesc vaile a doua parauri.
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 196,84 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Canionul si cascada Sapte Scari - Muntele Piatra Mare
Canionul si cascada Sapte Scari - Muntele Piatra Mare la 200,97 km
Cheile Sapte Scari sunt cele mai mari si spectaculoase chei din masivul Piatra Mare. Canionul ingust are o lungime de 160 m, si pe o diferenta de nivel de 58 m include 7 cascade si mai multe caderi de apa mai mici.
Canionul Sapte Scari iarna - Piatra Mare
Canionul Sapte Scari iarna - Piatra Mare la 201,07 km
Cascada si Canionul Sapte Scari iarna - Piatra Mare

Alte locuri

Varful Prisca Muntii Giurgeu la 261.83 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Cascadele de pe paraul Lapos Cheile Bicazului la 251.58 km
Unul dintre obiectivele turistice mai putin cunoscute ale Cheilor Bicazului, accesibile pe un traseu nemarcat, este seria de cascade de pe paraul Lapos. Paraul Lapos curge intre Piatra Cupas si Piatra Bardos, formand inainte de a se varsa in Paraul Bicaz, sub Piatra Altarului, cascade spectaculoase.
Taul Tapului, Portile Inchise Muntii Retezat la 411.17 km
Una dintre cele mai speciale poteci de creasta din Muntii Retezat sunt Portile Inchise.Jos, la o altitudine de 2070 m deasupra nivelului marii se afla Taul Tapului.
Pestera Vadu Crisului la 476.27 km
Pestera Vadu Crisului, cu o lungime totala de peste 1000 m, se afla in spectaculosul defileu al Crisului Repede. Este formata dintr-o galerie lunga, usor meandrata, care in prima parte pe langa nivelul activ mai are si un nivel superior, fosil.
Chudni Mostove (Podurile Minunate) Zabardo la 479.71 km
Podurile Minunate (Chudni Mostove) sunt poduri naturale din piatra. Ele se afla in muntii Rodope, in provincia Smolyan din Bulgaria, in valea raului Erkyupriya, la o altitudine de 1450 m deasupra nivelului marii.
[ Sus ↑ ]
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2003-2025 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Macin la 3,5 km, Jijila la 5,71 km, Vacareni la 7,74 km, Carcaliu la 8,17 km, Luncavita la 8,21 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat in Miercurea Ciuc trekkingklub.