Körösrévi Zichy-barlang > Túrafotó képtár Túrázás és barlangászat

Erdélyi túrafotó galéria

Erdélyi túrafotók » Királyerdő » Körösrévi Zichy-barlang

A festői szépségű, 3 km hosszú Révi-szorosban található a révi Zichy-cseppkőbarlang. A barlangból folyik ki a hegység legrövidebb patakja, mely alig 50 m után gyönyörű vízesést képezve zuhan alá a Sebes-Körös vizébe. A Zichy-barlang összhossza több mint 1000 m. Egy enyhén meanderező, hosszú járatból áll, mely az első részben az aktív, patakos szint mellett egy felső, fosszilis szinttel is rendelkezik. A barlang turisztikailag ki van építve, pallók, hidak és vaslétrák könnyítik meg a továbbjutást a padlóra zuhant hatalmas kőtömbök között, a föld alatti tavak, illetve a patakmeder fölött. A barlang mennyezete helyenként a 25 méter magasságot is eléri. Érdekesek a barlang végén levő, a föld alatti patak két partján keletkezett homokpadok is.

Körösrévi Zichy-barlang, térkép A barlang látogatási órarendje
Körösrévi Zichy-barlang bejárata In memoriam Karl Handl, Czárán Gyula, Veress István
A barlang ki van világítva Körösrévi Zichy-barlang, bejárat
Disabled first thumbnail page · Disabled previous thumbnail page · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · Next thumbnail page · Last thumbnail page

Hegyi menedékhely Szellő-tető - Székelyföld látnivalói. Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, hegymászás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül. Székelyföldi, erdélyi túrák.

Keress a trekkingklub.com-on © 2003-2022 Trekkingklub - Minden jog fenntartva. Tilos a weboldalon található szövegek vagy képek írott engedély nélküli felhasználása, újraközlése.