Atractii turistice din apropiere
Pestera Casa Zmeului - Vadu Crisului la 1,14 km
Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar.
Pestera Vantului - Muntii Padurea Craiului (24 poze) la 3,55 km
Pestera Vanturilor se afla in Muntii Padurea Craiului, nu departe de Poiana Frantura, langa Suncuius, pe partea geografica stanga a raului Crisul Repede. Pestera Vanturilor a fost descoperita in 1957 de catre Béla Bagaméri si este, in prezent (2003), sistemul de pestera cu cea mai mare lungime totala, cunoscut din Romania, precum si din Bazinul Carpatic.
Suncuius (35 poze) la 3,8 km
28 aprilie 2007, 17 noiembrie 2007 Suncuius
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Pestera Vadu Crisului la 0,02 km
Pestera Vadu Crisului, cu o lungime totala de peste 1000 m, se afla in spectaculosul defileu al Crisului Repede. Este formata dintr-o galerie lunga, usor meandrata, care in prima parte pe langa nivelul activ mai are si un nivel superior, fosil.
Via ferrata din Peretele Zanelor - Vadu Crisului la 0,98 km
In Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, pe malul drept al Crisului Repede, puteti gasi cea mai noua, in ordine cronologica (2015) a cincea ruta de via ferrata din Transilvania, de tip nou. Nu consider aici potecile traditionale asigurate, potecile alpine partial asigurate cu cablu de fier, sau canioanele echipate cu scari si punti de fier.
Via ferrata Casa Zmeului (Castelul Zanelor) - Vadu Crisului la 1,07 km
La sud de Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, se afla Defileul Vadu Crisului, o portiune a raului Crisul Repede ingustata intre pereti de stanca. In Evul Mediu, aici se desfasura o intensa activitate de transport cu pluta, aici trecea transportul de sare si lemn catre Ungaria.
Via ferrata Valea Hodoaba - Suncuius la 4,33 km
Via ferrata Valea Hodoaba este cel mai scurt, dar si cel mai usor traseu oficial de via ferrata din Romania. Se afla in Muntii Padurea Craiului, langa Suncuius, pe malul stang al raului Crisul Repede.
Pestera cu Cristale din Mina Farcu la 17,4 km
In Muntii Padurea Craiului, langa Rosia, in mina de bauxita Farcu, in anul 1987, muncitorii au descoperit accidental o pestera. Era plina cu formatiuni de calcar, sub forma de cristale.
Alte locuri
Cascadele de la Cariera Velnita Targu Ocna la 321.08 km
Pornind de la cariera Velnita, un drumet montan obisnuit cu explorarea si terenul greu, va descoperi un adevarat paradis de cascade. In partea superioara a carierei, se unesc vaile a doua parauri.
Cascadele de pe paraul Lapos Cheile Bicazului la 251.49 km
Unul dintre obiectivele turistice mai putin cunoscute ale Cheilor Bicazului, accesibile pe un traseu nemarcat, este seria de cascade de pe paraul Lapos. Paraul Lapos curge intre Piatra Cupas si Piatra Bardos, formand inainte de a se varsa in Paraul Bicaz, sub Piatra Altarului, cascade spectaculoase.
Pestera Bolii Banita la 178.87 km
Pestera Bolii se afla la 6 km distanta de Petrosani, spre nord, pe drumul care leaga tara Hategului de Valea Jiului. Pe aici trece calea ferata, care leaga cele doua parti ale judetului Hunedoara, si care are 66 de curbe si 8 tuneluri.
Partia Ski Gyimes Lunca de Sus la 267.04 km
Partia de schi Ski Gyimes se afla in Lunca de Sus, imediat langa drumul principal. Are o lungime de 800 m, iar diferenta de nivel este de 160 m.
Cheile Varghisului iarna la 246.08 km
Am pornit sa admir stalagmitele de gheata din Cheile Varghisului. Daca cineva ajunge aici la sfarsitul iernii, poate observa stalagmite de gheata de un metru inaltime in partea de intrare a Pesterii Mari de la Meresti (cunoscuta astazi sub numele de Pestera Orban Balazs).