Videoclipuri cu locatii din apropiere
Via ferrata Valea Hodoaba - Suncuius la 0,82 km
Via ferrata Valea Hodoaba este cel mai scurt, dar si cel mai usor traseu oficial de via ferrata din Romania. Se afla in Muntii Padurea Craiului, langa Suncuius, pe malul stang al raului Crisul Repede.
Pestera Vadu Crisului la 3,53 km
Pestera Vadu Crisului, cu o lungime totala de peste 1000 m, se afla in spectaculosul defileu al Crisului Repede. Este formata dintr-o galerie lunga, usor meandrata, care in prima parte pe langa nivelul activ mai are si un nivel superior, fosil.
Via ferrata din Peretele Zanelor - Vadu Crisului la 4,1 km
In Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, pe malul drept al Crisului Repede, puteti gasi cea mai noua, in ordine cronologica a cincea ruta de via ferrata din Transilvania, de tip nou. Nu consider aici potecile traditionale asigurate, potecile alpine partial asigurate cu cablu de fier, sau canioanele echipate cu scari si punti de fier.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Magura Fericei la 32,7 km.
Magura Fericei
Lacurile din Alesd la 16 km. Lacurile din Alesd
Cascada Bohodei la 32,58 km.
Cascada Bohodei
Barajul Dragan-Floroiu la 21,23 km. Barajul Dragan-Floroiu
Cascada si Pestera Vadu Crisului la 3,43 km. Cascada si Pestera Vadu Crisului
Comentarii
In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.Florin, Lumi si usmile. Nice place.Interesante piramide.Harabeck si Iris (UC Team).Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.Faina catarare.IFoarte spectaculos loc. Multumesc.Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.Found it in a short trip on New Year's Day.Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.Relativ frumoasa vreme, mersi. O plimbare scurta pana la marginea orasului. Multumim.Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.INice.Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. E Harghita 40 GeoKret.Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.