Csűr-forrásbarlang > Túrafotó képtár Túrázás és barlangászat

Erdélyi túrafotó galéria

Erdélyi túrafotók » Királyerdő » Csűr-forrásbarlang

A Csűr-forrásbarlangban szenzációszámba menő leletet találtak, ősembertől származó lábnyomokat. A barlangba betévedt kis család több mint 400 lábnyomot hagyott maga után, melyek helyenként barlangi medve lábnyomokkal vannak keveredve. A Csűr-forrásbarlangnak két szintje van, egy felső száraz és egy alsó időszakosan aktív szint. A felső száraz szint teljes hossza 605 m, két külön részből áll. Az első 264 m hosszú szakasz cseppkőképződményekben és kristályokkal bélelt kis medencékben gazdag. A hátsó, 341 méteres emeleti szakaszban található a Medvék járata és a Lábnyomok terme. Az alsó, időszakosan aktív járat teljes hossza 425 m, áradások alkalmával ez a szint teljes egészében aktívvá válik.

Lépések terme Lépések terme
Lépések terme Csűr-forrásbarlang
Csűr-forrásbarlang Csűr-forrásbarlang
Disabled first thumbnail page · Disabled previous thumbnail page · 1 · 2 · 3 · 4 · Next thumbnail page · Last thumbnail page

Ördögmalom-vízesés - Székelyföld látnivalói. Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, hegymászás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül. Székelyföldi, erdélyi túrák.

Keress a trekkingklub.com-on © 2003-2022 Trekkingklub - Minden jog fenntartva. Tilos a weboldalon található szövegek vagy képek írott engedély nélküli felhasználása, újraközlése.