Trekking Klub - drumetii montane, speologie, geotrekking

Drumetii montane si ture speo in muntile din Transilvania si nu numai


Aninei  -  Berzunti  -  Baraolt - Bodoc  -  Bihor Vladeasa  -  Bistritei  -  Bucegi  -  Buzau  -  Calimani  -  Capatinei  -  Ceahlau  -  Cernei  -  Cheile Bicazului  -  Cindrel  -  Ciucas  -  Ciucului  -  Cozia  -  Fagaras  -  Gilau  -  Giurgeu  -  Gurghiului  -  Harghita  -  Hasmas  -  Mehedinti  -  Metaliferi  -  Nemira  -  Padurea Craiului  -  Parang  -  Persani  -  Piatra Craiului  -  Piatra Mare  -  Postavarul  -  Retezat  -  Stanisoarei  -  Sureanu  -  Tarcau  -  Trascau  -  Tusnad  -  Cheile Varghisului  -  Vrancei  -  Alte locuri  -  Geotrekking +.ro

"Nu lua nimic, doar poze; Nu lasa nimic, doar urmele pasilor tai; Nu omori nimic, doar timpul!"
Cascadele Laposului Cascadele Laposului [16 poze]
2014-06-22 Cascadele Laposului
Piatra Tabulata Piatra Tabulata [16 poze]
2014-06-07 Piatra Tabulata

 
   


Urmatoarea tura       Contact
...
 
   
 
Geotrekking in Romania - ultimele ascunzisuri:

Punct de belvedere - Muntele Cucu Punct de belvedere - Muntele Cucu

Schitul Patrunsa Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului. Aspectul ce ni s-a parut a fi cel mai interesant, dincolo de izolarea specifica unui asezamant monahal, dar mai putin intalnita in zilele noastre, este aspectul de satuc al comunitatii, chiliile calugarilor fiind casute imprastiate pe pantele Muntelui Patrunsa, existand si un nucleu concentrat in preajma bisericii.

Troita de la confluenta Cheia-Comarnice La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat. Intersectia este marcata de prezenta unei troite.

Schitul Pahomie Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509. Numele ii provine de la cel al monahului ce l-a înfiintat (identificat de unii cu marele ban Barbu Craiovescu, tuns calugar la batranete in manastirea pe care a ctitorit-o, Bistrita).

Schitul Ostrov Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului.

Manastirea Turnu Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din sec. 16. Cele dintai chilii au fost sapate in stanca, doua dintre ele ramanand pana astazi. In anul 1676 Varlaam Mitropolitul Tarii Romanesti zideste biserica si chilii, ajutat de Iane Lipscanu. Numele de Turnu il are manastirea de la turnul de observatie, care a existat in timpuri stravechi pe muntele din fata manastirii.

Castrul Arutela Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus.

Turnu Rosu din Boita Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Rolul a fost unul militar, dar defensiv.

Biserica fortificata - Bradu Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Cladirea actuala a bisericii evanghelice (luterana) dateaza din 1633.

Babele de pe Cocora - Muntii Bucegi Babele de pe Cocora - Muntii Bucegi

 
   
 

© 2003-2014 Trekkingklub - Toate drepturile rezervate

drumetii montane - trekking - speologie - galerie foto - poze - fotografii