Trekking Klub - drumetii montane, speologie, geotrekking

Drumetii montane si ture speo in muntile din Transilvania si nu numai


Aninei  -  Berzunti  -  Baraolt - Bodoc  -  Bihor Vladeasa  -  Bistritei  -  Bucegi  -  Buzau  -  Calimani  -  Capatinei  -  Ceahlau  -  Cernei  -  Cheile Bicazului  -  Cindrel  -  Ciucas  -  Ciucului  -  Cozia  -  Fagaras  -  Gilau  -  Giurgeu  -  Gurghiului  -  Harghita  -  Hasmas  -  Mehedinti  -  Metaliferi  -  Nemira  -  Padurea Craiului  -  Parang  -  Persani  -  Piatra Craiului  -  Piatra Mare  -  Postavarul  -  Retezat  -  Stanisoarei  -  Sureanu  -  Tarcau  -  Trascau  -  Tusnad  -  Cheile Varghisului  -  Vrancei  -  Alte locuri  -  Geotrekking +.ro

"Nu lua nimic, doar poze; Nu lasa nimic, doar urmele pasilor tai; Nu omori nimic, doar timpul!"
Via ferrata Cheile Turzii Via ferrata [32 poze]
2014-10-11 Via ferrata Cheile Turzii
Cascadele Laposului Cascadele Laposului [16 poze]
2014-06-22 Cascadele Laposului

 
   


Urmatoarea tura       Contact
...
 
   
 
Geotrekking in Romania - ultimele ascunzisuri:

Lacul Foroja - Muntii Tarcaului Pe fondul unei (stra)vechi tractiuni gravitationale produse pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), in urma careia pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic, cutremurul din 1977 a provocat o mare alunecare de teren pe acelasi versant al Muncelului, in zona de obarsii ale paraului Foroja. Valul de pamant a format doua trepte principale, pe cea superioara luand nastere actualul lac, Foroja.

Crucea Sindului - Cheile Turzii Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti. A fost ridicata in anul 1939. Pe cruce se afla doua tablite din fier, pe care sunt inscrise numele persoanelor care au ridicat crucea, respectiv urmatorul text: Celor ce inteleg muntele. Se poate ajunge la cruce urmand traseul turistic marcat cu punct rosu. Tot aici iese si capatul traseului de via ferrata.

Cosul Hilii - Via ferrata - Cheile Turzii Cosul Hilii - Via ferrata - Cheile Turzii

Pestera Cetatea Mica - Cheile Turzii Pestera Cetatea Mica - Cheile Turzii

Biserica greco-catolica - ortodoxa din Ghelinta Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.

Biserica fortificata Ghelinta Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245. Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce. Este renumita, indeosebi, pentru pictura sa interioara.

Punct de belvedere - Muntele Cucu Punct de belvedere - Muntele Cucu

Schitul Lipovenilor Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt. Biserica lor de aici dateaza, ca institutie, de la mijlocul secolului XIX, cladirea a ars in 2008. Pe o harta din 1919 apare insa localizat, in apropierea actualei locatii, un Schit al Lipovenilor.

Schitul Patrunsa Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului. Aspectul ce ni s-a parut a fi cel mai interesant, dincolo de izolarea specifica unui asezamant monahal, dar mai putin intalnita in zilele noastre, este aspectul de satuc al comunitatii, chiliile calugarilor fiind casute imprastiate pe pantele Muntelui Patrunsa, existand si un nucleu concentrat in preajma bisericii.

Troita de la confluenta Cheia-Comarnice La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat. Intersectia este marcata de prezenta unei troite.

 
   
 

© 2003-2014 Trekkingklub - Toate drepturile rezervate

drumetii montane - trekking - speologie - galerie foto - poze - fotografii