Trekking Klub - drumetii montane, speologie, geotrekking

Drumetii montane si ture speo in muntile din Transilvania si nu numai


Aninei  -  Berzunti  -  Baraolt - Bodoc  -  Bihor Vladeasa  -  Bistritei  -  Bucegi  -  Buzau  -  Calimani  -  Capatinei  -  Ceahlau  -  Cernei  -  Cheile Bicazului  -  Cindrel  -  Ciucas  -  Ciucului  -  Cozia  -  Fagaras  -  Gilau  -  Giurgeu  -  Gurghiului  -  Harghita  -  Hasmas  -  Mehedinti  -  Metaliferi  -  Nemira  -  Padurea Craiului  -  Parang  -  Persani  -  Piatra Craiului  -  Piatra Mare  -  Postavarul  -  Retezat  -  Stanisoarei  -  Sureanu  -  Tarcau  -  Trascau  -  Tusnad  -  Cheile Varghisului  -  Vrancei  -  Alte locuri  -  Geotrekking +.ro

"Nu lua nimic, doar poze; Nu lasa nimic, doar urmele pasilor tai; Nu omori nimic, doar timpul!"
Piatra Puscata Piatra Puscata [16 poze]
2013-05-02 Poteca suspendata Piatra Puscata
Cheia Pisicii - Valea Cheii - Cabana Curmatura - Saua Crapaturii Cheia Pisicii - Cabana Curmatura [20 poze]
2013-11-23 Cheia Pisicii - Valea Cheii - Cabana Curmatura - Saua Crapaturii

 
   


Urmatoarea tura       Contact
...
 
   
 
Geotrekking in Romania - ultimele ascunzisuri:

Fortificatia de pe Varful Cetatii Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Primele fortificatii de pe locul actualei cetati au fost ridicate inainte de venirea scitilor, in decursul secolelor 7-6. i.e.n. Sapaturile efectuate in cursul anului 1963 sub conducerea arheologului Kurt Horedt au demonstrat faptul ca primele palisade de pamant au fost ridicate in epoca fierului, perioada Hallstatt.

Izvorul Varvapai - Baile Tusnad Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii. Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire.

Cascada Tihu - Paraul Umed Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget. Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita. In muntii Calimani mai exista un parau cu denumirea de Tihu, care izvoreste din partea sudica a varfului Tihu.

Turnuletul La Chip - Sighisoara Proprietar cutie: BabBerciTurnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in orasul Sighisoara dinspre Targu Mures, respectiv Medias. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc. Numele provine din denumirea La chipul de piatra (in limba germana Bei Steinem Bild), deoarece se crede ca turnuletul ar fi avut imagini pictate pe cele sapte laturi.

Saua Crapaturii - Piatra Craiului In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura. In sa se afla un mic punct de belvedere, prevazut cu balustrada metalica. In apropiere, putin mai jos, se afla si punctul cel jos de pe muchia care leaga Piatra Craiului de Piatra Mica, Saua Curmaturii.

Stancile din Valea Cheii - Piatra Craiului In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante. Intr-un loc stancile se ingusteaza deasupra drumului, luand forma unei clepsidre. Una dintre stanci are forma unui chip uman din profil. Venind dinspre Cheia Pisicii putem observa o stanca alba, imensa, avand forma unui fotel urias din marmura. Aici am ascuns si geocutia noastra.

Cheia Pisicii - Piatra Craiului La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii. La iesirea cheilor valea se ingusteaza, poteca urca din firul vaii sus, si trece pe langa stanca aleasa de noi ca ascunzis, care se inalta deasupra vaii.

Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului. Au o lungime de circa 4 km, si sunt strajuite de versantii greu accesibili ai muntilor Zanoaga si Toanches. Printre peretii inalti si verticali ale prapastiilor se afla o sosea forestiera bolovanoasa, care patrunde adanc pana sub Curmatura Pietrei Craiului.

Culmea Ghimilcinis Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc. In locul unde drumul intersecteaza creasta gasim un stalp plin cu indicatoare. In apropiere putem vizita un cuib de mitraliera ramas din primul razboi mondial, iar culmea este plina cu transee.

La Bechet - Valea Bicajelului La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului. Dar acest obstacol e doar un prilej de bucurie pentru parau. El se avanta navalnic printre stanci, curgand zgomotos, sarand peste pietre, poposind cu apa prin marmite populate cu pastravi.

 
   
 

© 2003-2014 Trekkingklub - Toate drepturile rezervate

drumetii montane - trekking - speologie - galerie foto - poze - fotografii