Trekking Klub - drumetii montane, speologie, geotrekking

Drumetii montane si ture speo in muntile din Transilvania si nu numai


Aninei  -  Berzunti  -  Baraolt - Bodoc  -  Bihor Vladeasa  -  Bistritei  -  Bucegi  -  Buzau  -  Calimani  -  Capatinei  -  Ceahlau  -  Cernei  -  Cheile Bicazului  -  Cindrel  -  Ciucas  -  Ciucului  -  Cozia  -  Fagaras  -  Gilau  -  Giurgeu  -  Gurghiului  -  Harghita  -  Hasmas  -  Mehedinti  -  Metaliferi  -  Nemira  -  Padurea Craiului  -  Parang  -  Persani  -  Piatra Craiului  -  Piatra Mare  -  Postavarul  -  Retezat  -  Stanisoarei  -  Sureanu  -  Tarcau  -  Trascau  -  Tusnad  -  Cheile Varghisului  -  Vrancei  -  Alte locuri  -  Geotrekking +.ro

"Nu lua nimic, doar poze; Nu lasa nimic, doar urmele pasilor tai; Nu omori nimic, doar timpul!"
Via ferrata Cheile Turzii Via ferrata [32 poze]
2014-10-11 Via ferrata Cheile Turzii
Cascadele Laposului Cascadele Laposului [16 poze]
2014-06-22 Cascadele Laposului

 
   


Urmatoarea tura       Contact
...
 
   
 
Geotrekking in Romania - ultimele ascunzisuri:

Crucea Sindului - Cheile Turzii Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti. A fost ridicata in anul 1939. Pe cruce se afla doua tablite din fier, pe care sunt inscrise numele persoanelor care au ridicat crucea, respectiv urmatorul text: Celor ce inteleg muntele. Se poate ajunge la cruce urmand traseul turistic marcat cu punct rosu. Tot aici iese si capatul traseului de via ferrata.

Cosul Hilii - Via ferrata - Cheile Turzii Cosul Hilii - Via ferrata - Cheile Turzii

Pestera Cetatea Mica - Cheile Turzii Pestera Cetatea Mica - Cheile Turzii

Biserica greco-catolica - ortodoxa din Ghelinta Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.

Biserica fortificata Ghelinta Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245. Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce. Este renumita, indeosebi, pentru pictura sa interioara.

Punct de belvedere - Muntele Cucu Punct de belvedere - Muntele Cucu

Schitul Patrunsa Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului. Aspectul ce ni s-a parut a fi cel mai interesant, dincolo de izolarea specifica unui asezamant monahal, dar mai putin intalnita in zilele noastre, este aspectul de satuc al comunitatii, chiliile calugarilor fiind casute imprastiate pe pantele Muntelui Patrunsa, existand si un nucleu concentrat in preajma bisericii.

Troita de la confluenta Cheia-Comarnice La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat. Intersectia este marcata de prezenta unei troite.

Schitul Pahomie Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509. Numele ii provine de la cel al monahului ce l-a înfiintat (identificat de unii cu marele ban Barbu Craiovescu, tuns calugar la batranete in manastirea pe care a ctitorit-o, Bistrita).

Schitul Ostrov Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului.

 
   
 

© 2003-2014 Trekkingklub - Toate drepturile rezervate

drumetii montane - trekking - speologie - galerie foto - poze - fotografii